Generální partner
Světlý režim
2. duben 2013

Kurušta po hattricku: Taková výhra na úvod potěší

V sobotu začalo pro starší dorost U19 důležité jaro. Úvod se vydařil na podtrženou jedničku. Svěřenci Petra Gibaly vyprovodili Líšeň třinácti brankami. Hattricky zkompletovaly Lukáš Kurušta a Jakub Fulnek.

Podle výsledku byla Líšeň ideálním soupeřem na úvod jarní částí Moravskoslezské dorostenecké ligy. A zdá se, že soupeř vyhovuje i právě Lukáši Kuruštovi, protože právě on dal tomuto soupeři hattrick také v podzimním utkání na jeho hřišti. „Na začátek soutěže jsme se celou dobu připravovali. Jsme rádi za takovou výhru. Potěšila nás a zároveň je povzbuzením do dalších zápasů,“ řekl Lukáš Kurušta. Nemuselo však zůstat jen u tří branek. Další dvě nebo tři vyložené šance útočník týmu U19 trestuhodně zahodil. „Bohužel. Zřejmě jsem finální zakončení podcenil pod dojmem velkého náskoku. Nemělo by se to stávat,“ litoval.

Ač v sobotu panovalo jarní počasí, tak zápas se hrál na umělé trávě. Na tu přírodní je ještě brzy. „Vyhovovalo nám to. Přeci jen jsme celou přípravu absolvovali na tomto povrchu, takže z tohoto hlediska to bylo určitě lepší. Na přírodní trávu si budeme zvykat až se umoudří počasí a nebude hrozit napadaný sníh," pochvaloval si téměř osmnáctiletý fotbalista, který toto své jubileum oslaví už tuto neděli.

Důležitější zápasy na celý tým však ještě čekají. „Určitě strašně důležitý bude ten ve Frýdku-Místku, který sehrajeme 24. dubna. Měli jsme tam hrát už minulý týden, ale kvůli špatnému počasí nám utkání o měsíc odložili,“ uvedl Lukáš Kurušta. Ten se domnívá, že celému týmu velmi prospěla zimní příprava, ve které mimo jiné sehráli těžké zápasy proti mužským celkům hrající nižší soutěže, ať už divizi nebo krajský přebor. „Jednoznačně to tak je. V tomto zápase to bylo vidět. Ve všech herních činnostech jsme byli lepší,“ doplnil karvinský mládežnický reprezentant.





Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo