Generální partner
Světlý režim
9. duben 2013

Hra na dva útočníky mi vyhovuje, říká Aleš Besta

Střeleckou nemohoucnost rázně uťal dvěma góly v sobotním utkání proti Táborsku útočník Aleš Besta. Jeho parťák v útoku, Vladimír Mišinský, se také prosadil a hned to znamenalo tříbodový zisk, který byl vůbec prvním na soupeře trávníku v průběhu této sezóny.

Autor dvou gólů do sítě Táborska byl po utkání pochopitelně spokojený. „Zápas jsme zvládli, to je nejdůležitější. Je jedno, kdo ty góly dal. Ale samozřejmě mě to těší. Čekal jsem na šanci a využil ji,“ pochvaloval si karvinský útočník, který ve středu oslaví třicáté narozeniny. „Budeme mít aspoň relativní klid připravit se v klidu na další důležitý zápas proti Opavě,“ připomněl nedělního soupeře.

Nový trenér Josef Mazura pozměnil rozestavení. Karvinští na soupeře vyrukovali v rozestavení 4-4-2. „Mně tento styl vyhovuje, je to prostě lepší. Sobotní zápas toho byl důkazem. Ale vždy záleží na trenérovi. My jsme na hřišti od toho, abychom poslouchali jeho pokyny,“ řekl.

Jak obě své branky Aleš Besta viděl? „Před prvním gólem mě perfektně našel svým trestným kopem Kuba Hottek. Já jsem se hlavně snažil ten míč ideálně trefit a povedlo se. U druhé branky jsem si říkal, že by hráč mohl vysoký míč podskočit, což se stalo. Potom jsem si ho zpracoval na prsa a zakončil,“ popisoval Besta.

Vzpruha v podobě tří branek na soupeřově hřišti přidá na sebevědomí. „Vyhráno, ale ještě nemáme. Je to hodně o psychice. Musíme neustále hrát zodpovědně a hlavně jako první neinkasovat. U nás je to o prvním gólu. Čím déle držíme bezbrankový stav, tím se soupeř bude snažit útočit, čehož umíme využít. Kvalitu v ofenzivní činnosti máme,“ je přesvědčený karvinský útočník s číslem čtrnáct.

V sobotu se to podařilo, byť soupeř už po dvaceti vteřinách utkání měl obrovskou šanci. „Naštěstí Tondu Presla skvěle vychytal brankář Paleček. To bylo ohromně důležité. Ale stejně si nedokážu vysvětlit, čím to je. My si řekneme, že musíme od začátku hrát naplno a hlavně brzy neinkasovat a pak se stane taková věc," kroutil hlavou Besta. „Ale nakonec vše dobře dopadlo a získali jsme cenné body," zakončil nejlepší karvinský střelec s pěti brankami.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo