Generální partner
Světlý režim
4. květen 2013

V neděli proti poslednímu, Čáslav-Karviná (ne,17)

Už tři zápasy v řadě čeká Karviná na výhru proti nedělnímu soupeři, FK Čáslav. Nyní k tomu bude ideální příležitost, protože soupeř se nenachází v optimální pohodě a s osmnácti body uzavírá tabulku Fotbalové národní ligy.

Rozhodně to však nebude lehká práce. Trenér Josef Mazura očekává, že domácí tým bude hodně kousat. „Čáslav nemá na co čekat. Od první minuty do toho půjdou naplno. Hrají agresivně a hlavně už pět kol nevyhráli,“ připomněl důležitý fakt karvinský kouč. A je tomu tak. Čáslav se z výhry radovala naposledy 7. dubna, kdy v domácím prostředí porazila 3:0 HFK Olomouc. Od té doby nasbírala pouhý bod, který brala s remízovým králem, střížkovskou Bohemkou.

Podobného názoru je rovněž Roman Fischer. Ten v posledním zápase proti Ústí nad Labem začal na lavičce, ale už v deváté minutě musel naskočit místo zraněného Petera Hoferici. „Nám se určitě po domácí výhře bude hrát lehčeji a ta tíha odpovědnosti a povinnost vyhrát bude ležet na Čáslavi,“ tuší Fischer. „V neděli nás čeká utkání, které bude především o důrazu a zarputilosti,“ doplnil třicetiletý fotbalista s ligovými zkušenostmi.

Podle tabulky jsou tedy Karvinští před nedělním zápasem papírovým favoritem. „Na Čáslav máme jedenáct bodů k dobru, takže favoritem při pohledu na tabulku jsme. Ale čáslavští fotbalisté nehrají špatně. Viděl jsem snad tři jejich zápasy. Bojují, snaží se, mají tam rychlostní typy. Nebude to vůbec jednoduché. Je opravdu s podivem, že mají pouhých osmnáct bodů,“ řekl Josef Mazura.

Vzájemná statistika těchto dvou celků vyznívá relativně vyrovnaně. Třikrát se radovali Karvinští, čtyřikrát se oba soupeři rozešli smírně a dva zápasy vyhrála Čáslav. Poslední vzájemné utkání se hrálo na podzim v Karviné a skončilo remízou 1:1. Za domácí se prosadil Pavel Vrána, který nyní působí v Dukle Banská Bystrica, a za hosty vyrovnával Vlastimil Karal. Oba góly padly ještě do přestávky. Slezský celek naposledy tohoto soupeře porazil v sezóně 2010/2011. To si připsal tři body za vysokou výhru 5:0. Od té doby se urodily dvě remízy a jednou se radovala Čáslav.

Zápas FK Čáslav - MFK OKD Karviná začíná v neděli 5. května v 17 hodin. Hlavním rozhodčím bude Martin Nenadál. Na čarách mu budou asistovat pánové Gallo a Trávníček.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo