Generální partner
Světlý režim
24. červenec 2009

Kalvoda: Budu spoléhat na zkušené hráče

Úvod soutěže se kvapem blíží a proto jsme před jeho začátkem krátce vyzpovídali trenéra MFK OKD Karviná Leoše Kalvodu.

Před novou sezónou posílili MFK OKD Karviná Kafka s Pontusem. Jak jste s posílením mužstva spokojen?
Takového útočníka jako je Pontus jsme potřebovali. Ke Kučerovi s Hájkem jsme hledali kvalitního a zkušeného brankáře jako je Kafka. Jsem rád, že se nám podařilo udržet kostru týmu. Jenom mě mrzí, že toho moc v přípravě neodehráli Slončík s Opicem.

Po středečním zápase došlo k zúžení kádru. Kdo ho opustil?
Za zamýšlených posil zde zůstává pouze Kafka s Pontusem a ještě dva polští hráči, kteří budou pravděpodobně nastupovat za dorost. Ostatní se neuchytili. Navíc kádr opustil David Sourada, který si našel angažmá v Havířově.

Plánujete ještě v průběhu sezóny doplnění mužstva? Pokud ano, na jakých konkrétních postech?
Pokud k nám někdo přijde, tak to bude s největší pravděpodobností na hostování. Musíme počkat na uzavření soupisek prvoligových týmů. Pokud se objeví hotový hráč ve středním věku, budeme uvažovat o jeho hostování v našem klubu.

V přípravě jsme odehráli 7 zápasů s celkovou bilancí jedna výhra, jedna remíza, pět proher. Co vám tyto přípravné zápasy vypověděly o týmu?
Těší mě výhra nad prvoligovou Odrou Wodzislaw a remíza s Baníkem Ostrava. V potaz neberu prohru v utkání s Bialsko – Bialem, kde nastoupil rezervní tým. Nejvíce mě ovšem dopálilo podcenění Moravan, kde jsme prohráli. To by se nám nemělo stávat. Výsledkům nedávám velkou váhu, jelikož jsme pokaždé nastupovali v jiném složení a nebyli jsme sehraní. V druholigových zápasech budu spoléhat na zkušené hráče, kteří nastupovali v jarní části.

Na post asistenta trenéra přišel Vladimír Skalba. I když se jedná „pouze“ o post asistenta, berete ho jako velkou posilu?
Určitě to je veliká posila. Navíc zde bude k dispozici i dopoledne, což doteď nebývalo a dopolední tréninky jsem si vedl sám. Od jeho příchodu si slibuji, že tréninky budou pestřejší a nesklouznou do stereotypu. A odpoledne se k tréninkům přidá Marek Poštulka.

V sobotu se představíme v poháru v Porubě. Jednoznačným cílem je postup, že?
Jiný výsledek než výhru si nepřipouštíme. Naše mužstvo je natolik kvalitní, že by přes divizní Porubu mělo postoupit. Vše ostatní by bylo zklamáním.

Jak se vám líbí nový model Poháru ČMFS, kdy si kluby, které se dostanou do 4. kola, vydělají peníze?
Určitě to bude zpestření. Beru to jako pozitivní motivaci. Jak pro hráče, tak i pro klub.

Máte už v hlavě sestavu, která vyběhne k zahajovacímu zápasu v Čáslavi?
O sestavě ještě nemám jasno. Rozhodnu se po pohárovém utkání s Porubou. Někteří kluci si říkají o základní sestavu, jiní mě prozatím nepřesvědčují. Vše bude záviset i na zdravotním stavu jednotlivých hráčů.

V úvodu soutěže máme těžký los (Čáslav, Hradec Králové, Dukla Praha). S jakým bodovým ziskem byste byl spokojen?
Nejenom v úvodu máme těžký los. Každé utkání bude těžké a myslím si, že liga bude stejně vyrovnaná jako minulý rok. Po úvodních kolech budu spokojený s plusovými body v tabulce pravdy. Také bychom měli přivést více bodů ze hřišť soupeřů než tomu bylo doposud.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905