Generální partner
Světlý režim
26. červenec 2009

Karviná jde v poháru dál

Během čtvrthodinky rozhodli karvinští zápas s divizní Porubou a zaslouženě se radovali z vysokého vítězství 5:0. V dalším kole čeká na naše fotbalisty tým HFK Olomouc, který si stejně hladce poradil s SK Hranice.

Od úvodních minut se karvinští zakousli do svého soupeře, který se jen sporadicky dostával za půlící čáru. Hosté si z počátečního náporu vybojovali sérii rohových kopů, z nichž nic nevytěžili.

V 9. minutě vyprodukoval obrovskou hrubku porubský obránce a Látal s Mišinským se řítili na osamoceného brankáře. Jenomže ten se vyznamenal a stoprocentní šanci chytil.

18. minuta přinesla identickou situaci. Látal se po straně probíjel směrem k pokutovému území a nebezpečně vyhlížející situaci musel řešit za cenu žluté karty obránce Stuchlík. Po jeho zákroku skončilo utkání pro Látala a musel ho vystřídat Pontus. Následný přímý volný kop poslal Tchami Pánubohu do oken.

V polovině prvního poločasu poslal nadýchaný centr do pokutového území Hoffmann a vystřídavší Pontus jen o milimetry minul branku. O několik málo chvil později provětral rukavice domácího brankáře Chrenka Pavlík. Ale ani po této střele z 22 metrů si několik desítek diváků nezakřičelo „gól“.

Po půl hodině hry napřáhl z 27 metrů Ficek a jeho pumelice prosvištěla těsně kolem brány. Do další zajímavé situace se dostával Mišinský, který na své cestě do šestnáctky postupně obehrál tři obránce. Místo střely však volil nepřesnou přihrávku na lépe postaveného Pontuse a bylo po šanci.

Společně s bouřkou, která v ten okamžik začala řádit nad Porubou, udeřilo i na hřišti. Pontus se v brejku nemýlil a lehkým dloubákem přehodil Chrenka – 0:1. Za tohoto příznivého stavu se šlo do šaten.

Silný liják přivítal obě mužstva do druhého poločasu. A karvinským pršelo štěstí. V 52. minutě vymyslel Kamerunec Tchami českou uličku, míč se dostal k Pontusovi a dvougólový náskok přinesl klid na hostující kopačky – 0:2.

O tři minuty později utekl po křídle Milosavljev a svou přihrávkou našel volného Mišinského, který se nemýlil – 0:3.

Karvinská exhibice pokračovala. Jursa technickou střelou počtvrté rozesmutnil fandy Poruby a domácí byli zralí na ručník – 0:4.

Nejkrásnější moment přišel v 68. minutě. Z pětadvaceti metrů napřáhl ke střele Ficek a jeho tvrdá rána skončila pod břevnem porubské brány – 0:5.

Zbytek zápasu se odehrával v karvinské režii. Žlutočerní svého soupeře nepouštěli k balónu a s přehledem kontrolovali vysoké vítězství. Odměnou jim byl potlesk fanoušků Karviné, kteří neváhali přijet povzbudit svůj tým i za nepříznivého počasí.

V druhém kole poháru zajíždíme na hřiště HFK Olomouc. Utkání se odehraje 2. září od 17 hodin. V případě vítězství nastoupíme s největší pravděpodobností proti FC Brno.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Odehráno v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Odehráno v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905