Generální partner
Světlý režim
8. červen 2013

Sezónu nemůžeme hodnotit kladně, říká kapitán Mikula

Kapitán karvinských fotbalistů David Mikula logicky nemůže být s celkovým devátým místem spokojený, přestože jaro bylo diametrálně odlišné než podzim. Po příchodu trenéra Josefa Mazury se celý tým zvedl a až do posledního kola bojoval o umístění v horní polovině tabulky.

Současný kapitán převzal v zimě kapitánskou pásku po René Bolfovi, který skončil s profesionálním fotbalem, a také po Admiru Vladavičovi. Ten už na jaře kopal za bosenský Velež Mostar. Jako kapitán samozřejmě není a ani nemůže být spokojený. „Přestože jsme se pod trenérem Mazurou chytli a vyhráli sedm z jedenácti utkání a do posledního kola bojovali o první osmičku, tak se musíme podívat pravdě do očí a přiznat si, že to byla jednoznačně nepovedená sezóna,“ prohlásil Mikula.

Když přišla řeč na to, kdy začalo herní i výsledkové trápení, měl třicetiletý stoper jasno. „Začalo to už nešťastnou remízou proti střížkovské Bohemce, kde jsme inkasovali vyrovnávací branku někdy v 92. minutě. Naplno to však vypuklo v následujících dvou domácích utkání proti Znojmu a Zlínu. Stále mám před sebou hlavně ten Zlín, proti kterému jsme zahodili velké množství vyložených šancí,“ vzpomínal na začátek krize a pokračoval. „Potom jsme jeli do Ďolíčku, kde jsme dostali pět branek a byli jsme v tom. Najednou už bylo strašně obtížné se z toho dostat,“ rekapituloval David Mikula.

Podle svých slov před sezónou přišel do ambiciózního klubu s vynikajícím zázemím a velkými ambicemi. „Toto zázemí, ať už tréninkové plochy nebo regeneraci, nám opravdu mohou závidět i některé kluby z Gambrinus ligy. Už jen kvůli tomu, ale samozřejmě také kvůli fanouškům je to škoda. Kdybychom byli v tabulce výš, tak si lidé ve větším množství tu cestu na stadion stoprocentně najdou,“ myslí si Mikula. Příležitost bude mít celý tým už od 27. července, kdy startuje nový ročník FNL.

Odchovanec opavského fotbalu pochopitelně se zájmem sledoval počínání SFC. Karvinský rival nakonec sestoupil do MSFL. „Je to tragédie. V Opavě bydlím, několikrát týdně tam jezdím. Budu celému klubu držet palce, ať si v příští sezóně vybojuje návrat do druhé nejvyšší soutěže,“ zakončil David Mikula.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo