Generální partner
Světlý režim
11. červen 2013

Žáci zakončili sezónu výhrami, ti mladší kanonádou

V posledním kole si karvinské žákovské celky smlsly na HFK Olomouc. Patnáctka výhrou 4:0 potvrdila celkové druhé místo v SpSM U15 za ostravským Baníkem, což je ohromný úspěch. Hattrick opět zaznamenal Ondřej Lingr. Doslova kanonádu pořádali mladší žáci. Ti ve dvou utkáních nastříleli soupeři z Holice celkem osmatřicet branek.

Ve fotogalerii a na facebooku jsou fotky z utkání týmů U13. Střeleckou formu v tomto zápase prokázala především trojice Marek Bielan (6 branek), Pawel Brzóska a Martin Vlachovský. Ti se trefili čtyřikrát. V o rok mladší kategorii to pálilo především Eriku Kubienovi a Zdeňku Zachovi, kteří vstřelili hattrick. Žáci C v sezóně ještě pokračují a o víkendu je čeká závěrečný zápas, ve kterém přivítají Slavii Orlovou B.

U15

1.HFK Olomouc U15 - MFK OKD Karviná U15 0:4 (0:3)

Branky: 1., 35. a 46. Lingr, 24. Berešík

Sestava Karviné: Jóba - Kondziolka, Michalidis, Gatnar, Bolec (52. Pawlowicz) - Jaworski, Lingr, Štěrba, Brevčinský (45. Salamon) - Berešík, Wenglorz.

Trenér Jan Laslop: „V posledním mistrovském utkání jsme chtěli zvítězit a udržet si druhé místo v tabulce. To se nám po výborném výkonu celého družstva podařilo. Začali jsme aktivně a už v první minutě jsme kopali roh, po kterém Brevčinský našel přesně v pokutovém území Lingra a ten hlavou skóroval. Pokračovali jsme v kombinační, útočné hře a vytvářeli si šance. Bohužel jsme je trestuhodně neproměňovali. Další gól se nám podařil vstřelit až ve 24. minutě. To Lingr ideálně uvolnil Berešíka a ten skóroval. Až po této brance se domácí dostali k jediné šanci, ale Jóba ji výborně zlikvidoval. Třetí gól padl opět po krásné kombinaci Berešík - Lingr a druhý jmenovaný ji proměnil. Druhý poločas už tak gólově úrodný nebyl. Šance jsme si vytvářeli i nadále, ale proměnit jsme dokázali pouze jedinou. Po Štěrbově přihrávce dokonal hattrick Lingr. Kluky musím pochválit, že opět předváděli pohledný, kombinační fotbal, kdy chvílemi soupeře vystavovali do role statistů, ale v koncovce to už tak dobré nebylo. Zvláště musím pochválit za výkon Ondru Lingra, jednoznačně nejlepšího hráče zápasu."

U14

1.HFK Olomouc U14 - MFK OKD Karviná U14 0:2 (0:1)

Branky: 22. Cieslawski, 47. Hejda

Sestava Karviné: Jedynak - Kožusznik, Cieslawski, Mrozek, Vrba (49. Kadlečík) - Hejda, Feik, Parchanský (36. Hruška), Kostorz - Chmiel - Piecha.

Trenér Martin Špička: „V posledním našem vystoupení jsme zdolali HFK Olomouc v poměru 2:0. Domácí tým se během celého utkání nedostal do vyložené šance, my si naopak vypracovávali spoustu šancí. Bohužel po celé jaro jsme se potýkali se špatnou koncovkou. I díky tomu jsme také sobotního soupeře nechávali ve hře. První branka padla po standardní situaci, kterou zahrával na přední tyč Hejda a Cieslawski hlavou otevřel skóre. O druhou branku se postarala stejná dvojice, akorát si vyměnila role. Cielawski přihrával a Hejda zakončoval na 2:0."

U13

MFK OKD Karviná U13 - 1.HFK Olomouc U13 22:7 (9:5)

Branky Karviné: 13., 37., 39., 57., 59. a 60. Bielan, 10., 12., 18. a 39. Brzóska, 28., 38., 53. a 56. Vlachovský, 3. a 8. Soušek, 45. a 58. Ponča, 6. Szotkowski, 29. Kisza, 41. Motloch, 42. Kaczmarczyk

Sestava Karviné, I.sestava: Skocz - Zorychta, Motloch, Dobeš (31. Kisza) - Vlachovský, Bystroň, Soušek - Brzóska. II.sestava: Kux - Bijok, Mrózek, Bielan - Kretek, Kaczmarczyk, Ostáš (31. Ponča) - Szotkowski.

Trenér Zbyšek Gazda: „K jednoznačnému vítězství pomohl fakt, že soupeř přijel nekompletní, byť mohl po dohodě využít většího počtu mladších žáků. To však nepochopitelně nevyužil a hrál větší část utkání v oslabení. Jedna skupina tuto výhodu jednoznačně podcenila a darovala soupeři jeden poločas. Ve druhé půli obě skupiny soupeře přehrávaly a zároveň zahazovaly spoustu slibných situací svou zbrklostí."

U12

MFK OKD Karviná U12 - 1.HFK Olomouc U12 16:0 (8:0)

Branky: 7., 38. a 58. Kubiena, 19., 25. a 46. Buzek, 4. a 38. Zielina, 5. a 9. Holzer, 25. a 42. Kobza, 15. Coufal, 35. Kývala, 52. Zach, 59. Jurčák

Sestava Karviné, I.sestava: Foltyn - Holoubek (31. Jurčák), Věčorek, Štromp - Kubiena, Holzer, Kobza - Gráca (31. Kývala). II.sestava: Kunz - Šenkýř (31. Brabec), Klepek, Zielina (31. Mendlík) - Coufal, Toroň, Zach - Buzek.

Trenér Lumír David: „Poslední utkání této sezony klukům vyšlo. Po výprasku a nejhorším výkonu v minulém utkání v Třinci si tentokrát kluci s chutí zahráli a po celou dobu doslova nepůjčili soupeři míč. Celkové skóre mohlo být výraznější, ale neproměňovali jsme mnoho vyložených příležitostí. I tak za toto pohledné utkání kluky musíme jen a jen pochválit. Kvalitní utkání odehrál jeden z našich střelců PATRIK BUZEK, který se začíná prosazovat nejen střelecky, ale i herně pro tým, což tomuto talentu v mnoha utkáních chybělo. A protože to byl druhý zápas z posledních třech, kdy jsme na obou hřištích nedostali ani branku, je na místě vyzdvihnout a nejen za tyto zápasy,ale za celou sezonu, všechny obránce, kteří ve statistikách na našich stránkách nejsou vidět, ale pro tým dělají spoustu kvalitní práce. Jsou to tito hráči KUBA KLEPEK, ROBIN TOROŇ, ALEŠ VĚČOREK, ONDRA ŠENKÝŘ, PETER ŠTROMP, OLDA HOLOUBEK, ADAM BRABEC a PATRIK MENDLÍK. Za zmínku stojí i vyzdvihnout posun PETRA GRÁCI, který se velice rychle zdokonaluje. Za kvalitní a poctivou spolupráci v celé sezoně chci poděkovat všem klukům, rodičům, prarodičům a nesmím zapomenout na mého skvělého asistenta ALEŠE HUJÍKA, na kterého se dalo celou sezónu spolehnout a má nemenší podíl na tom, že naši kluci předvádějí už v těchto letech pohledný fotbal."

st. žáci C

MFK OKD Karviná st.žáci C - Lokomotiva Petrovice 1:11 (0:4)

Branka Karviné: 50. Kandaras

Sestava Karviné: Marikovec - Tannert, Skalka, Zeisberger, Szafarczyk, Kajstura, Meisner, Borovský, Kandaras, Lotter, Chybík.

Trenér Petr Špička: „Hráli jsme oslabeni, proto takový výsledek. Museli za nás nastoupit mladší žáci, které musím za celý zápas pochválit."

ml. žáci C

MFK OKD Karviná ml.žáci C - Lokomotiva Petrovice 4:2 (4:1)

Branky Karviné: Alabán 2, Meisner a Mareš po 1

Sestava Karviné: Marikovec - Mareš, Meisner, Szturz, Tannert, Alabán, Szczygiel, Ernst, Kuljovský, Franek, Borowski, Kardoš, Gasior, Buzek, Wiechec, Škovron.

Trenér Petr Kendzior: „Proměněné brankové příležitosti v první půli rozhodly o výsledku tohoto zápasu."

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo