Generální partner
Světlý režim
11. červen 2013

Dosáhli jsme vynikajícího úspěchu, říká Roman Káňa

Pravý bek a kapitán staršího dorostu U19 Roman Káňa se ohlíží za snovou sezónou, ve které se týmu podařil husarský kousek. Vyhrál jednadvacet utkání za sebou. Z celkových osmadvaceti utkání jeho tým pouze jednou prohrál, hned v úvodním kole, a dvakrát remizoval. Jinak sbíral jen výhry.

Kapitán letošních suverénů z Moravskoslezské dorostenecké ligy přiznává, že se v kabině sešla výborná parta, která táhla za jeden provaz vstříc jasnému cíli – postupu do celostátní ligy staršího dorostu. „Pro mě a pár dalších kluků, kteří si tu celostátní ligu nezahrají, je to takové zadostiučinění. Minulou sezónu jsme nezvládli konec soutěže a teď se to podařilo. Nyní navíc poprvé platilo, že první tým postupuje přímo a druhý hraje baráž. Jsme rádi, že se nám to povedlo,“ prohlásil po posledním zápase sezóny Roman Káňa.

Toho velmi mrzí, že si celostátní ligu příští sezónu už nezahraje. „To je samozřejmě jediné negativum. Hodně nás, ročníky 1994, lákalo zahrát si proti nejlepším dorosteneckým celkům v republice. Z tohoto jsem malinko zklamaný, ale tak jsme to aspoň vybojovali pro ostatní kluky. Dosáhli jsme vynikajícího úspěchu,“ usmál se. Konkrétně on, David Dočekal, Jozef Roman, David Ryšavý, Pavel Hanzel, Jakub Fulnek a Jakub Legierski, tedy ročník 1994, v dorostenecké kategorii končí.

Karvinští mladíci si prvenství v soutěži zajistili dvě kola před koncem po výhře v Třebíči. „Je dobře, že jsme to zvládli hned na první pokus. Aspoň jsme si mohli poslední dvě kola užít bez nervů a oddechnout si trošku.“ Sám Káňa přiznává, že letos nebyla taková konkurence jako minulý rok. „Tím však nesnižuji naše schopnosti. Ale dá se říct, že letos to bylo o jen o zápasech s béčkem Sigmy a Frýdkem Místkem, zatímco minulou sezónu bylo v soutěži více kvalitnějších týmů a zápasy byly určitě i silovější,“ srovnával osmnáctiletý fotbalista.

Jeho slova potvrzuje fakt, že Karvinští nastříleli v osmadvaceti zápasech úctyhodných 115 branek, což je průměr nad čtyři branky na utkání. A údaj o inkasovaných brankách je také krásný. Pouze dvacet inkasovaných gólů dělá průměr 0,7 branky na zápas. Nejvyšší výhru zaznamenali karvinští dorostenci v prvním jarním kole, kdy přejeli Líšeň 13:0. Dvouciferný výsledek zopakovali v kole závěrečném. To porazili 11:0 poslední Břeclav.

Jako správný kapitán nezapomněl poděkovat ani trenérům. „Velký dík patří panu Páníkovi, který s námi soutěž začal a vlastně tým před sezónou sestavil. Poté povýšil k áčku a převzal nás trenér Gibala. Toho jsme znali z kategorie mladších dorostů. V tom směru tedy nebyl žádný problém. Oba odvedli kus poctivé práce,“ řekl Káňa.

Na otázku, kterou vlastnost by na týmu ocenil ze všeho nejvíc vůbec neváhal. „Jednoznačně rychlost. Neustále jsme se snažili o rychlý přechod do útoku a po ztrátě balónu ihned soupeře napadali. Dalším důležitým faktorem, jak už jsem říkal, bylo správné fungování kabiny. Výborně jsme se doplňovali a sezónu si určitě užili. Já navíc jako kapitán, což byla pomyslná třešnička na dortu,“ uzavřel jeden z tahounů dorostu U19 Roman Káňa.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo