Generální partner
Světlý režim
28. červenec 2009

Milosavljev: Pokud skončíme hůř než pátí, beru to za neúspěch

Zbývá hodina do odpoledního tréninku a Vlado Milosavljev usedá v kanceláři do křesla, aby se podělil o zážitky před startem druhé ligy.

Již jen hodiny dělí karvinské fotbalisty od vstupu do druholigové soutěže. Jaká je atmosféra v týmu? „Atmosféra je perfektní. Všichni se už moc těšíme na začátek ligy,“ říká srbský záložník Vladan Milosavljev.

Generálkou na start ligy bylo pohárové utkání s Porubou, které jsme s přehledem vyhráli 5:0. Zatímco náš nedělní soupeř z Čáslavi prohrál v Konicích 3:1. „Poruba nás neprověřila. Ve druhém poločase odešla kondičně a bylo jen otázkou času, kolik jí nasázíme branek. Rozdíl mezi druhou ligou a divizí je značný. Proto nepřeceňuji naše vysoké vítězství. Nicméně je pravda, že se dá vypadnout i ze slabším protivníkem, jak to „dokázala“ Čáslav,“ vrací se k pohárovým utkáním Vlado Milosavljev.

A jak vidí střetnutí v Čáslavi? „Myslím si, že se dají dovézt tři body. Čáslav nebude tak silná jako minulou sezónu. Navíc náš kádr zůstal pohromadě, takže jsme sehraní. A o rok zkušenější. To je naše velká výhoda,“ vyjmenovává silné stránky Karviné Milosavljev.

Na postup bude hned několik kandidátů. Fotbalový odborníci tipují umístění Karviné do třetího místa. A jak to vidí Vlado? „Velice silná bude Jihlava. K favoritům řadím ještě Viktorku Žižkov a Duklu Praha. Karviná bude také atakovat vrchní příčky. Můj osobní tip je, že se umístíme do pátého místa. Jiný výsledek by byl pro mě zklamáním a velkým neúspěchem.“

Abychom útočili na přední příčky, budeme muset vozit body z venku. Přestože jsme byli na jaře druhý nejúspěšnější tým, povedlo se nám na hřištích soupeřů naplno bodovat jen na Slovácku. „Určitě vybojujeme více bodů než v předchozím ročníku. Jsme zase o něco zkušenější a navíc si na nás budou dávat soupeři pozor. Což považuji za velkou výhodu. Nebudou se snažit hrát moc ofenzivní fotbal. A to je pro naši obranu dobře,“ zamýšlí se Vlado Milosavljev.

Za klíč k úspěchu vidí srbský záložník v dresu Karviné zvládnutí prvních tří kol. „Pokud uhrajeme dost bodů, bude to solidní základ pro celou sezónu. Máme na to, abychom po prvních třech kolech měli na kontě sedm bodů. Ale bral bych i pět bodíků. Pokud se nám bude dařit, začnou na nás hojně chodit fanoušci. Mým snem je, aby se návštěvy na stadionu vyšplhaly nad čtyři tisíce. Hrajeme se nám lépe před plnými tribunami. Diváci nám dávají sílu. Proto bych je chtěl vyzvat, aby chodili v co nejhojnějším počtu. Můžu slíbit, že se za ně budeme na hřišti bít, aby neodcházeli domů zklamaní,“ uzavírá rozhovor Vladan Milosavljev.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo