Generální partner
Světlý režim
29. červen 2013

Sezóna žáků U13 pohledem trenéra

Trenér karvinských mladších žáků U13 Zbyšek Gazda hodnotí sezónu a celý dvouletý cyklus, ve kterém vedl právě ročník 2000.

Podle trenéra Zbyška Gazdy bylo jedonznačným cílem navázat na naučené dovednosti a zkušenosti z minulosti. „Zaměřili jsme se na cílený rozvoj koordinačních a rychlostních schopností včetně výbušné síly. Rovněž jsme se věnovali taktice v rozestavení 3-3-1 a organizaci hry,“ prozradil trenér Gazda. Další věcí bylo umět se prosadit ve hře jeden na jednoho a řešit herní situace pod časovým a prostorovým tlakem.

Podle Zbyška Gazdy se hráčům postupně dařilo naplňovat návyky z tréninkových jednotek a uplatňovat je v samotných mistrovských utkáních. „Kluci si konečně začali uvědomovat, že jedině stoprocentní přístup k tréninku vede k zlepšení. Jsem přesvědčený, že tento ročník v sobě fotbalový potenciál má a do budoucna je na čem stavět,“ řekl.

Co se týče výsledků, tak karvinští žáci skončili celkově na sedmém místě se ziskem osmačtyřiceti bodů. „Kdybychom zbytečně na podzim neztratili body v zápasech se Šumperkem, Uničovem nebo Valmezem, tak jsme mohli skončit i na páté příčce,“ měl spočítáno Gazda. Ten po dvouletém období přenechává tento ročník Janu Laslopovi.

Jaké hráče by za dvouletou práci vyzdvihl? „Především Davida Seriše, Kristiana Kaczmarczyka, Martina Vlachovského, Michala Skocze, Kamila Zorychtu, Sebastiana Bystroně, Marka Bielana, Jana Motlocha a Patrika Mrózka. Ti bezeposru patřili k oporám týmu díky vyrovnaným výkonům,“ poznamenal Gazda a nezapomněl poděkovat svému asistentovi Petru Bijokovi i rodičům za neúnavnou podporu při všech utkáních.

Celkem gólů v sezóně

25 – Vlachovský, 22 – Soušek, Brzóska, 21 – Ostáš, 17 – Bielan, 13 – Seriš, 12 – Bijok, 11 – Motloch, Ponča, 9 – Bystroň, Kretek, 7 – Kaczmarczyk, Szotkowski, 5 – Madej, 4 – Mrózek, 3 – Urban, 2 – Zorychta, Saňka, 1 – Dobeš, Wasniowski, Kisza.

Celkem minut v sezóně (max. 1680)

1590 – Skocz, Vlachovský, 1570 – Bijok, 1530 – Kaczmarczyk, 1500 – Seriš, 1470 – Kux, 1420 – Mrózek, 1415 – Bystroň, 1345 – Bielan, 1285 – Zorychta, 1230 – Ostáš, 1220 – Soušek, 1095 – Kretek, 1090 – Brzóska, 1010 – Madej, 990 – Motloch, 835 – Ponča, 735 – Dobeš, 705 – Wasniowski, 630 – Mynář, 560 – Kisza, 510 – Szotkowski, 480 – Urban, 290 – Saňka, 120 – Stawicki, Klimek.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Odehráno v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Odehráno v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905