Generální partner
Světlý režim
29. červen 2013

Nevyužité šance a trest v závěru, Opava-Karviná 1:1

Karvinští fotbalisté ve svém třetím přípravném utkání remizovali ve Velkých Hošticích s SFC Opava 1:1. Po bezbrankové první půli otevřel skóre v 66. minutě Matěj Fiala. Opavští srovnali dvě minuty před koncem z kopačky Zapletala.
SFC Opava
sobota 29.6.2013
1:1
(0:0)
Městský Stadion
Diváci: 0
MFK Karviná
I.poločas: Paleček - Cverna V., Knötig, Sobala, Svatonský, Eismann, Juřena,Cverna O., Korban, Fischer, Gonda. II. poločas: Dočekal - Hoffmann, Uvíra, Ciku, Vaněk, Fulnek, Hottek, Mišinský, Mikula, Fiala.
Branky: 88. Zapletal - 66. Fiala

Komentář

Za ideálního fotbalového počasí nastoupily oba celky do utkání ve svižném tempu. V prvních minutách si soupeři připsali však jen nepřesné střelecké příležitosti. V 8. minutě, v první větší šanci, zamířil zblízka do boční sítě Roman Fischer. V 25.minutě přišla pěkná akce z levé strany. Eismann s Knötigem se snažili něco vymyslet. Druhý jmenovaný nakonec přetáhl centr na zadní tyč, kam si z druhé vlny nabíhal Ondřej Cverna, ale v rychlosti zamířil pouze nad bránu.

Do druhého poločasu vyměnil karvinský trenér Mazura kompletní jedenáctku. Do branky se tak poprvé postavil David Dočekal a na levé straně stoperské dvojice nastoupil Martin Uvíra, který je v Karviné na zkoušku právě z Opavy. Karvinští na soupeře hned vlétli a stihli během sedmi minut zahodit čtyři tutovky, což se po závěrečném hvizdu ukázalo jako trestuhodné.

Nejprve Jakub Hottek, kterému posadil míč na hlavu Admir Vladavič, nedal míči z pěti metrů potřebnou razanci. Za dvě minuty obdržel přihrávku za obranu Vladimír Mišinský, položil si brankáře, ale do prázdné branky nezamířil přesně. Tohle by však střelec jeho kvalit měl bez problému proměnit. O pár chvil později se během krátkého času ocitl ve dvou velkých příležitost ještě Elvist Ciku. Během té první si v nadějné pozici nezpracoval míč, u druhé zase zkoušel ze strany proti brankáři technické zakončení, ale lob mu nevyšel.

První branka utkání přišla na řadu v 66. minutě. Ciku odčinil svá zaváhání, našel přesně halvu Matěje Fialy, který se už nemýlil a otevřel skóre. Když už se zdálo, že Karviná dotáhne zápas do vítězného konce, tak přišlo menší zaváhání v defenzivě a střídající Zapletal trefil z dorážky přesně horní růžek branky debutujícího Dočekala. „V tomto utkání jsem chtěl dát příležitost všem hráčům, proto se na hřišti vystřídaly dvě kompletní jedenáctky. Druhá půlka byla lepší, ale bohužel jsme neproměňovali šance. To se nám na konci vymstilo, když jsme lacině inkasovali. Opava však hrála dobře, má ve svém středu zkušené fotbalisty, nebylo to vůbec lehké utkání,“ zhodnotil jej trenér Karviné Josef Mazura.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo