Generální partner
Světlý režim
9. červenec 2013

Bezbranková remíza s Ruchem Chorzów

Karvinští se k pátému přípravnému utkání vydali do polského Chorzówa. Napráskaná hlavní tribuna na stadionu Ruchu se těšila na zápas proti Karviné. Fandové si však museli půl hodiny počkat oproti původnímu začátku.
K.S. Ruch Chorzów
úterý 9.7.2013
0:0
(0:0)

Diváci: 0
MFK Karviná
Kamiński - Gieraga (46. Konczkowski), Szyndrowski (66. Helik), Brodziński (46. Stawarczyk), Dziwniel - Zieńczuk (46. Smektała), Tymiński, Babiarz (66. Urbańczyk), Włodyka (60. Mularczyk), Starzyński (74. Lipski) - Šultes (60. Kuświk).
Paleček - Knötig (60. Cverna O.), Ciku (77. Svatonský), Vaněk, Prokeš (77. Legierski), Hottek (77. Gonda), Eismann (60. Fiala), Mišinský (60. Fischer), Jovanovič (77. Cverna V.), Mikula, Hoffmann (46. Uvíra).

Komentář

Zápas příliš vyložených šancí nenabídl a nakonec se ani neměnilo skóre. Největší šanci celého utkání měl dvacet minut před koncem na kopačce Matěj Fiala, ale vychytal ho domácí brankář Kamiński. Domácí měli pouze náznaky šancí. Karvinská defenziva v tomto zápase určitě předčila ofenzivu, která nebyla tak nebezpečná jako v minulých zápasech.

V osmé minutě dal o sobě po rohu vědět kapitán David Mikula. Za pět minut vybojoval na druhé straně míč Šultes a po centru Zieńczuka to byl právě Čech v polském dresu, který nebezpečně zahrozil. Krátce před půlhodinou hry se povedla slušná narážečka Prokešovi s Cikem. Druhý jmenovaný však mířil jen nad boční síť. Těsně před odchodem do kabin ještě musel zasáhnout Lukáš Paleček před Strarzyńskim.

Ve druhé půli, stejně jako v té první, byl vidět karvinský kapitán. Ten z dobrých pětadvaceti metrů vyzkoušel pozornost domácího brankáře, který míč vyrazil na roh. Z toho se k jemné hlavičce dostal Jakub Hottek, ale míč skončil pouze v náručí brankáře Chorzówa. Po hodině hry se před Palečkem zjevil střílející Smektała. Jeho tvrdá střela však šla pouze doprostřed brány. Zanedlouho hosté zahrávali rohový kop. Hottek ho posadil přesně na hlavu Mikuly, který si nejlépe naskočil, ale už nezamířil přesně.

Dvacet minut před koncem přišla největší šance zápasu. Richard Vaněk krásně vysunul čerstvého Matěje Fialu. Ten v pohodě přesprintoval tři protihráče, ale jeho zakončení po zemi vystihl domácí gólman a skóre se tedy neměnilo. Vše nakonec mohlo být jinak v 87. minutě, kdy po nenápadném centru Martina Uvíry tečoval míč do břevna domácí Helika a nechtěně tak mohl rozhodnout v domácí neprospěch. To se však nestalo a utkání tak skončilo 0:0.

Karvinský trenér po zápase věděl, že především ofenzivní činnost nebyla v Chorzówě tím pravým. „Vázla nám souhra a kombinace. Směrem dopředu to opravdu nebylo ono. Naopak vzadu jsme to zvládli. Celkově to byl zápas bez vyložených šancí. Snad jen během druhé půle jsme tam měli nebezpečnou hlavičku Davida Mikuly a jednu neproměněnou velkou šanci Matějem Fialou. Soupeř nás ve druhé pětačtyřicetiminutovce přehrával hlavně po stranách. Určitě si z toho musíme udělat nějaký závěr a připravit se na to, že takto se může klidně prezentovat v prvním kole Varnsdorf. Byl to dobrý test,“ zhodnotil zápas trenér Josef Mazura.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo