Generální partner
Světlý režim
21. červenec 2013

Kaňkou je zbytečně inkasovaný gól, říká Vaněk

Osm gólů čekal asi málokdo, ale stalo se. Karvinští v prvním kole Poháru České pošty porazili Vřesinu vysoko 8:1. Úvodním gólem se hned v páté minutě blýskl Richard Vaněk. Ten prostředí Vřesiny dobře zná, hrával tady s rezervním celkem Baníku.

Celý tým šel proti Vřesině do neznáma. „Asi nikdo z nás nečekal, co od utkání očekávat. Důležité byly rychle vstřelené góly, to rozhodlo,“ řekl po utkání Vaněk, který celou kanonádu zahájil. „Zůstal jsem stát na hranici vápna, míč se ke mně po rohu odrazil a zapadlo to přesně do brány,“ popsal první gólový okamžik.

Do Vřesiny se Vaněk vrátil po delší době. Odehrál tady totiž několik zápasů za rezervu Baníku, která svá mistrovská utkání hraje právě ve Vřesině. „Těšil jsem se tady, protože prostředí ve Vřesině je vždy příjemné a navíc diváci jsou přímo u hřiště. Byl to příjemný návrat okořeněný postupem do dalšího kola,“ usmál se dvaadvacetiletý defenzivní záložník.

Varováním před startem FNL bylo podle Richarda Vaňka několik situací a závarů, které nebyly vyřešeny ideálně. „Vřesina měla v průběhu zápasů několik příležitostí ze skrumáží, před koncem poločasu jsme dokonce inkasovali ze standardní situace. To byla zbytečná kaňka na celém průběhu zápasu. Obranné standardky musíme neustále pilovat, nejsme v nich tak důrazní,“ ví moc dobře Vaněk.

Naopak ty útočné, které takřka výhradně zahrává Jakub Hottek, se zdají být v pohodě. Týmu se je daří, stejně jako na jaře, proměňovat. „Soupeř samozřejmě nebyl z nejsilnějších, ale je pochopitelně potěšující, že se nám hned tři podařilo přetavit v góly. Mohlo by nám to vydržet i do mistrovských zápasů,“ uzavřel Richard Vaněk.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo