Generální partner
Světlý režim
24. červenec 2013

Josef Mazura: Všichni už jsme zdravě nervózní

Trenér Josef Mazura vstoupí se svými svěřenci do nové sezóny Fotbalové národní ligy nedělním utkáním ve Varnsdorfu. Karvinský trenér přiznává, že i on je před startem sezóny, stejně jako hráči, v očekávání a nervózní.

Trenére, stojíte na prahu nové sezóny, pro Karvinou už šesté druholigové. Souhlasíte se slovy kapitána Davida Mikuly v tom, že budete chtít navázat na závěrečnou třetinu minulé ligové sezóny?

V přípravě jsme udělali vše pro to, aby tomu tak bylo! Měsíční přípravu jsme absolvovali proti kvalitním soupeřům se střídavě dobrými výkony. To však bylo způsobeno samozřejmě tréninkovým cyklem. V neposlední řadě jsme také kádr doplnili několika hráči, které chceme postupně do týmu zapracovat.

Udála se v přípravě nějaká nepříjemnost?

Měli jsme problémy se zraněními, byť ne nijak závažnými. Ale to tak v přípravě zpravidla bývá. Mrzí mě třeba zranění Vency Cverny ještě z konce minulé sezóny, kterého jsme proto nemohli dostatečně otestovat. Nyní stále mají drobnější problémy Ciku s Mišinským. Věřím ale, že do prvního utkání budou v pořádku a zasáhnou do něj.

I kvůli ne zcela optimální zdravotní stránce právě Václava Cverny jste tedy hledali alternativu ve stoperské dvojici?

Ano, protože odešel Jirka Homola. Proto jsme hledali adekvátní náhradu. Máme tady nově Mihaila Jovanoviče a Martina Uvíru, oba jsou v Karviné na hostování. Ale až samotná soutěž ukáže, jak na tom kluci jsou.

Vrátil se Admir Vladavič, z Třince Juřena a další čtyři nové tváře přišly. Jste spokojený s posilami, které vám vedení klubu zajistilo?

Chtěli jsme zkvalitnit a zdvojit posty, především na krajích. To se povedlo hlavně vlevo, kde hned zapadl do základu Pavel Eismann.

Co útočníci?

S tím se pereme. Z různých důvodů nám několik útočníků vypadlo. Uvidíme, jestli se domluvíme s Karolem Pavelkou.

Prvním útočníkem by ale měl být jednoznačně Vladimír Mišinský, autor deseti gólů z předchozí sezóny, bude tomu tak?

Měl by. Ale musí být zdravotně v pořádku a podávat takové výkony, jako na jaře.

Mladý Jakub Legierski teď zaznamenal v posledních třech utkáních pět branek. Co říct k němu?

Kubovi to může pomoct. Potřebuje však ještě zlepšit sílu na balónu, v tom má mezery. Ale on o tom ví.

O základní sestavě, která vyběhne k zápasu ve Varnsdorfu už jasno máte?

Hodně jsme pracovali na vytvoření základní sestavy. Kostru máme určitě a zbytek asi také (úsměv). Pokud se tedy něco nestane.

Pozorujete na hráčích před startem soutěže nervozitu? Třeba i tu pozitivní?

To zažívá každý, ať už hráč nebo trenér. Každý jsme v očekávání než to zase vypukne. Takže ano, zdravá nervozita tady je. A není na škodu.

Staré nepsané pravidlo říká, že podle toho, jak se do soutěže vstoupí, tak bude vypadat minimálně půlrok. Souhlasíte?

Určitě je to pravda. Na druhou stranu jsem zažil už opravdu hodně sezón. Vstup je důležitý, ale můžete mít dobré tři kola a od čtvrtého se může přestat dařit nebo naopak, tři kola bídné a pak se nastartujete. Takže ano i ne. Ale pro pohodu celého klubu i hráčů samotných by bylo dobré, abychom šlapali od samotného začátku.

Jak už jsme zmínili, před Karvinou je šestá druholigová sezóna. Jaké si kladete cíle?

Samozřejmě hrát nahoře. Víme to my i fanoušci, že nyní se Fotbalová národní liga opět zkvalitnila, protože jsou tady České Budějovice nebo Hradec Králové. Potom Zlín, Viktorka Žižkov. Těch atraktivních a kvalitních týmů je tady dost. Soutěž bude opět hodně vyrovnaná. Pro nás bude důležité, aby nám neuteklo čelo tabulky. V tom případně bychom chtěli bojovat o ty nejvyšší příčky.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo