Generální partner
Světlý režim
29. červenec 2013

Fair play Tour Karviná 2013

Probudit v mladých sportovcích zájem o fér hru a seznámit je se základy správného počínání na sportovních kolbištích, ale také v běžném životě. To je cíl akce se sympatickým názvem Fair play Tour Karviná 2013.

Pod touto značkou se skrývá pokus Městského fotbalového klubu Karviná realizovat prospěšnou akci, která si dala za úkol přiblížit dětem, konkrétně dvanáctiletým a třináctiletým chlapcům, jaký má smysl řídit se při kopané fair play a upozornit mladé fotbalisty na neduhy moderní doby.

Statutární město Karviná přišlo loni s projektem nazvaným Cesta k městu, který je finančně podporován Evropskou unií. Tímto projektem se město snaží do dění ve městě zapojit mladé lidi ve věku od 15 do 30 let, přičemž oni sami mají šanci přijít s nějakým nápadem, čím by se dal obohatit život ve městě.

„Nás tato možnost zaujala, a tak jsme si v rámci podprojektu Mládež v akci našli možnost, jak uspořádat prospěšnou aktivitu pro děti,“ přibližuje marketingová ředitelka karvinského fotbalového klubu Sylva Hottková. Výsledkem je právě Fair play Tour Karviná 2013. O co půjde? Vlastně o výměnu mezinárodních zkušeností na poli fair play, na které je akce zaměřena. Karvinští pozvali na týdenní pobyt do Karviné žákovské fotbalisty Slovanu Bratislava.

„Kluci ze Slovenska budou ubytovaní na Dakolu v Petrovicích a společně s našimi kluky z týmu U13 je čeká pestrý týdenní program, během něhož budou sportovat a také se neformálně vzdělávat. Máme pro ně přichystánu přednášku na téma neduhy moderní doby, čímž jsou míněny závislosti jako gambling, trávení většiny volného času u počítače a podobně. Na besedu o tom, co obnáší profesionální cesta fotbalisty, přijal pozvání náš hráč Admir Vladavič, který si s chlapci povypráví,“ objasňuje Hottková.

Kluky čeká ostravská návštěva hornického muzea Na Landeku, kde se seznámí s náročnou prací horníků v dolech, která je s tímto regionem provázána několik staletí a v rámci fotbalového utkání, které odehrají mezi sebou, je čeká i rozbor tohoto zápasu u videa, jenž bude zaměřen právě na situace, kdy je posuzována fér a nefér hra.

Týdenní „tour“ karvinských a bratislavských chlapců vyvrcholí o víkendu 3. a 4. srpna turnajem, na který přijaly pozvání ještě slovenská Žilina, polská Lodž, Baník Ostrava, Sigma Olomouc, Zbrojovka Brno a Mladá Boleslav.

Karvinský klub je jedním z mála profesionálních klubů, který se nepídí jen po úspěšných sportovních výsledcích na hřišti, ale realizuje pro děti a mládež i spoustu dalších podniků a prospěšných aktivit s důrazem na smysluplné využití volného času a společenské normy chování. Připomeňme několik červnových Dětských dnů, zimní turnaje pro neregistrované děti, návštěvy nemocných dětí v karvinské nemocnici, turnaje Dětských domovů, darování krve a další.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo