Generální partner
Světlý režim
28. srpen 2013

Těsná výhra v Brumově zaručila pohárový postup

Nejtěsnějším možným rozdílem, tedy 1:0, vyhráli svěřenci Josefa Mazury na hřišti divizního Brumova ve 2.kole Poháru České pošty. O postupu do dalšího kola rozhodl svým gólem v 73. minutě Karol Pavelka.
FC Elseremo Brumov
středa 28.8.2013
0:1
(0:0)

Diváci: 460
MFK Karviná
Urbánek – Dorňák (36. Miklas), Dekleva, Macků, Trochta – Řehák (69. Chovanec), Straka, Školník, Horáček – Smolka, Šebek.
Pindroch - Cverna O., Mikula, Uvíra, Knötig - Gonda, Vaněk - Fiala (46. Eismann), Fischer (60. Vladavič), Limanovský (66. Pavelka) - Mišinský.
Branka: 73. Pavelka
ŽK: Šebesta, Straka, Chovanec - Uvíra
Rozhodčí: Mikel

Komentář

Trenér Mazura do Brumova přivezl kompletní kádr, ale největší opory mužstva nechal pouze na lavičce. Na hřišti se tak objevili méně vytížení hráči kromě kapitána Mikuly, levého beka Knötiga, defenzivního záložníka Vaňka nebo útočníka Mišinského. Jeho nasazení bylo logické, protože nehrál v sobotu ligové utkání ve Vlašimi. „Chtěli jsme vidět v akci i další hráče a k tomu bylo pohárové utkání ideální příležitostí," podotkl Josef Mazura.

Prvních pětadvacet minut bylo hrou na jednu bránu, ale bohužel bez úspěchu. Ve třetí minutě zahrozil právě Mišinský, o minutu později kopali hosté roh, po kterém domácímu brankáři Urbánkovi vypadl míč z rukou, ale překvapený Limanovský si pořádně nedokázal míč zpracovat a zakončit. Ve dvanácté minutě trefil kapitán David Mikula po střele levou nohou z hranice vápna spojnici tyče a břevna. Domácím hořela především pravá strana, kde absolutně nestíhal pravý obránce Dorňák, který tak už ve 36. minutě střídal. Z toho pramenily šance pro Martina Limanovského. Ten měl asi dvě příležitosti, aby dostal míč do sítě, ale nepovedlo se. Poprvé nastřelil jen brankáře, podruhé zase kroutil míč do šibenice a těsně minul.

Neuspěli také technickým zakončením Mišinský a poté po centru Knötiga ani Fischer. Domácí zahrozili až osm minut před pauzou. Přímý kop z pětatřiceti metrů jen těsně minul branku brankáře Pindrocha. V úplném konci úvodního dějství se vytáhl karvinský brankář, který pohotovým reflexem zabránil vlastnímu gólu. Potíže mu nadělal kapitán Mikula, který nechtěně prodloužil centrovaný rohový kop.

Druhá půle byla dvacet minut nudná až na jednu solidní příležitost domácích. Ti začali čím dal více cítit, že by proti favoritovi mohli uhrát velmi dobrý výsledek. Důkazem toho byla pěkná individuální akce Straky, který se poměrně lehce a efektně dostal před dva karvinské hráče, ale nepovedlo se mu pořádně zakončit. Podobný kousek se povedl na druhé straně Mišinskému. Ten se elegantně u rohového praporku zbavil brumovského fotbalisty, ale to bylo tak všechno, protože následný centr do pokutového území nenašel žádného adresáta.

V 70. minutě přišla největší šance domácího celku po chybě karvinské stoperské dvojice. Horáček se však tak lekl nabídnuté šance, že zamířil vedle tyče. Za tři minuty přišel gólový moment. Pavel Eismann přihrál do vápna neobsazenému Pavelkovi, který byl na hřišti nějakých sedm minut. Slovenský obr měl dost času si míč připravit tak, aby zamířil přesně pod břevno a trefil se naprosto přesně – 0:1! A další šance slovenského útočníka přicházely. Vlastně po jeho a Vladavičově příchodu se hra celkově zlepšila.

Byl to právě Vladavič, který vyslal krásně do uličky Pavelku. Toho však skvěle vychytal gólman Urbánek, když stihl vymrštit pravou ruku a míč vyrazit. A do třetice Pavelka po Gondově centru netrefil z malého vápna. Hosté se tak strachovali o výhru a postup až do závěrečného hvizdu. „Dotrápili jsme se k postupu do dalšího kola. Domácí tým jsem dobývali, ale ve finální fázi to nebylo ono. Chyběla nám větší kreativita, přestože šancí jsme si především do pětadvacáté minuty vytvořili dostatek. Ale naštěstí jsme aspoň ten jeden gól dali a postoupili dál,“ řekl po zápase trenér Mazura.

V dalším kole Karvinští narazí na lepšího z dvojice Domažlice – Bohemians 1905. Tento zápas se hraje až 4. září.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo