Generální partner
Světlý režim
14. září 2013

O přerušení série bez výhry, Karviná-Loko Vltavín (ne,17)

Úkol je jasný - po dvou neúspěších opět získat tři body. V domácím prostředí a navíc proti poslednímu celku jiný cíl než výhra být prostě nemůže. Do Karviné dorazí pražský celek Loko Vltavín!

Hostující celek se krčí na posledním místě tabulky. Je tedy podle trenéra Mazury ideálním soupeřem pro přerušení dvouzápasové série bez výhry a vstřelené branky? „Papírově pochopitelně ano. Ale vzpomeňme si na minulý týden, kdy jsme hráli na Střížkově s Bohemkou, která byla v tu dobu také poslední a vyhrála,“ prohlásil karvinský trenér. Podle Mazury přijedou hosté do Karviné především bránit. „Pro nás proto bude hlavní prioritou dobrá kombinace a hlavně dostávání se do šancí, to zdůrazňuji! V minulém zápase jsme si pořádnou šanci po celých devadesát minut ani nevytvořili. V neděli to musí být jiné,“ zvýšil hlas.

Z kádru soupeře stojí za zmínku zkušený urostlý brankář Ladislav Čaba, který byl v zimě v Karviné na zkoušku, ale nakonec se kluby mezi sebou nedohodly a z angažmá sešlo. „Kromě něj bych ještě zmínil také Petera Očovana. Když postoupili z ČFL, tak určité schopnosti a kvalitu mít musí. Vybavuji si, že například v Pardubicích drželi až do 93. minuty bezbrankovou remízu a nakonec dostali gól po rohu,“ podotkl na adresu soupeře Josef Mazura.

V minulém kole Vltavín schytal debakl na domácím hřišti v pražských Holešovicích od Českých Budějovic v poměru 0:5. „Dostali hloupé a laciné branky. Navíc za bezbrankového stavu šli sami na brankáře,“ řekl kouč Mazura, který do zápasu nebude moci vyslat dlouhodobě zraněné hráče Lukáše Palečka s Mihailem Jovanovičem. „Ostatní by měli být na utkání připraveni. Uzdravil se nám Elvist Ciku, který nastoupil na chvíli už minulý týden v Praze a také za rezervní tým v Lískovci,“ zakončil Josef Mazura.

Nováček Fotbalové národní ligy si vybojoval právo účasti ve druhé nejvyšší soutěži triumfem v minulém ročníku ČFL, když na druhý Kolín měl po třicátém kolem náskok pěti bodů. Nejúspěšnějším rokem existence klubu byl rok 2009, kdy bývalá TJ Lokomotiva Praha vyhrála Divizi skupinu A a postoupila právě do ČFL a B tým postoupil do Pražského přeboru. Název Loko Vltavín vznikl po založení akciové společnosti v roce 2005.

Zápas MFK OKD Karviná – Loko Vltavín začne na Městském fotbalovém stadionu v Karviné-Ráji v neděli 15. září od 17 hodin. Hlavním rozhodčím duelu bude pan Karel Hrubeš, kterému budou asistovat pánové Fišer a Vysloužil. V přestávce zápasu proběhne tradiční soutěž v přesnosti střelby. Na tři šťastné vylosované z řad majitelů zakoupených bulletinů budou čekat ceny v podobě slevové karty a triček od partnera klubu, společnosti HZH Sport.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo