Generální partner
Světlý režim
21. září 2013

Porážka v Pardubicích

Karvinští v 9. kole FNL neuspěli na hřišti Pardubic a navíc přišli o Jakuba Hottka, který si nechal během závěrečných dvou minut "napařit" dvě žluté karty.
FK Pardubice
sobota 21.9.2013
2:1
(0:0)
Pod Vinicí
Diváci: 571
MFK Karviná
Frydrych – Přibyl, Vencl, Němeček, Norek – Pospíšil, Kudrna, Jeřábek, Hundák (88. Hodas) – Fusek (70. Rešetár), Janecký (78. Kakrda).
Pindroch - Hoffmann, Mikula, Uvíra, Knötig - Vaněk (62. Pavelka), Hottek - Svatonský (62. Gonda), Ciku, Eismann - Mišinský (80. Fiala).
Branky: 53. Hundák, 75. Přibyl - 84. Ciku
ŽK: Kudrna, Jeřábek, Hodas - Mišinský, Hottek
ČK: 90. Hottek
Rozhodčí: Lerch – Gallo, Černý

Komentář

Ač Karvinští hrají na špici tabulky, tak ve venkovních zápasech, vyjma Frýdku-Místku, příliš diváků do hlediště nepřitahují. V Pardubicích sledovalo utkání dvou týmů z první poloviny tabulky žalostných 571 diváků. Zápas se hrál, stejně jako v červnu, v dešti a dva ze tří gólů obstarali stejní hráči. Za domácí Martin Hundák a za Karvinou Elvist Ciku. Bohužel Pardubice vsítily ještě jednu branku a ta se ukázala jako vítězná. Čtvrthodiny před koncem se po rohovém kopu prosadil David Přibyl. Hosté z Karviné navíc dohrávali posledních pár desítek vteřin bez vyloučeného Jakuba Hottka, který v krátkém sledu viděl dvě žluté karty.

Domácí byli v první půli lepší a Karvinští mohli za bezbrankový stav děkovat brankáři Pindrochovi. Ten chytil čisté šance Pospíšilovi a Jeřábkovi. Prvně jmenovaný o kousek minul hlavou a Jeřábek nezakončil rychlý brejk, když z výhodné pozice pouze Pindrocha nastřelil. „Nám se v první části příliš nevedlo. Sice jsme se před bránu domácích dostávali, ale chyběl nám nápad a moment překvapení,“ řekl k první části karvinský trenér Josef Mazura.

Úvod druhé půle byl o něčem úplně jiném. Karvinští začali fotbalisty z města perníku tlačit, vypracovali si několik pološancí, ale neujala se žádná. Naopak udeřilo na druhé straně. Z pětadvaceti metrů vypálil Hundák, míč byl v letu tečovaný a Pindroch byl bez šance – 1:0. Po tomto momentu se domácí vrátili zpět do hry. Trenér Mazura chtěl hru oživit střídáním, proto poslal na hřiště Karola Pavelku s Michalem Gondou. Právě Pavelka nebyl daleko od vyrovnání, ale patičkou z bezprostřední blízkosti na domácího gólmana Frydrycha nevyzrál. A tak udeřilo na druhé straně. Po rohovém kopu propadl míč celým malým vápnem až k Davidu Přibylovi, který jej se štěstím dostal za čáru – 2:0. „Velmi laciná branka, která vlastně rozhodla," glosoval tento moment trenér Mazura.

Hosty to nepoložilo a začali ještě víc makat. Odměnou jim bylo snížení zásluhou Elvista Cika, který využil slabší chvilky domácího brankáře a uklidil míč do odkryté brány – 2:1. Poté už došlo na obvyklé taktické zdržovaní a polehávání. Na samotném konci utkání to začalo na hřišti trochu vřít, což odnesl už zmíněným vyloučením Jakub Hottek.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jiří Krejčí: „O ten gól jsme byli lepší. V první půli to bylo z naší strany velmi dobré a je jen škoda, že se nám nepodařilo vstřelit gól. Po přestávce se Karviná dostávala do tlaku, ale paradoxně jsme to byli my, kteří otevřeli skóre. Poté jsme přidali druhou branku a vypadalo to na pohodové dohrání. Závěr i díky výškové převaze soupeře byl dramatický, ale tři body jsme uhájili."

Hostující trenér Josef Mazura: „Musím pochválit domácí za první poločas, ve kterém hráli opravdu dobře a byli lepší. Několikrát nás při jejich šancích podržel brankář Pindroch. Do druhé půle jsme na domácí vletěli a hráli velmi dobře. Bohužel jsme inkasovali smolný gól. Domácí pochopitelně ožili a přidali po naší neuhlídané standardce druhou branku. Kluci utkání nezabalili, začali dřít a odměnou jim bylo snížení. To ale bylo vše. Kaňkou je vyloučení Hottka po dvou žlutých kartách. Hlavně ta první byla zcela zbytečná.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905