Generální partner
Světlý režim
13. říjen 2013

B tým: Nečekaně vysoká, ale zasloužená výhra u lídra

Svěřenci Jana Pejši si vyšlápli na vedoucí Havířov, který na jeho hřišti porazili vysoko 4:1, když po prvním poločase měly oba celky na svém kontě po jedné brance. Dva góly vstřelil Martin Limanovský a po jednom přidali kapitán Martin Janík s Davidem Ryšavým.
MFK Havířov
neděle 13.10.2013
1:4
(1:1)

Diváci: 500
MFK Karviná B
Směták – Valový (67. Vavřík), Zavadzan, Wojnar, Vagner (84. Babič) – Večeřa (63. Lemchi), Matušovič, Zupko, Racko, Skoupý – Michalčák (78. Trmal)
Lipčák - Káňa, Zielonka, Cverna V., Nowinski - Roman, Taraba - Cverna O. (89. Koutný), Janík, Limanovský (90. Cienciala) - Kubiena (32. Ryšavý)
Branky: 27. Racko - 58. a 88. Limanovský, 16. Janík, 62. Ryšavý
ŽK: Michalčák - Kubiena, Nowinski, Lipčák
Rozhodčí: Kozubík

Komentář

Fotbal, který se musel líbit, byl k vidění v Havířově. Prim hrály především standardní situace, ze kterých hrozily oba týmy. Diváci kromě toho viděli i sedm gólů, ale po jednom na každé straně z ofsajdu, který tak neplatil. Karvinský rezervní celek svou vysokou výhrou uštědřil domácím Indiánům druhou porážku v řadě. „Opět se jen potvrdilo, jak je soutěž vyrovnaná. Jen domácí měli vyšší bodový náskok, jinak byl mezi třetím a snad až dvanáctým týmem rozdíl pouhých tří bodů,“ řekl trenér Karviné B Jan Pejša.

Ten před zápasem přeskupil posty. Stopera Jozefa Romana poslal na štítového záložníka, pravého beka Ondřeje Cvernu vytáhl na pravou stranu zálohy a Martina Janíka na podhrot. První nebezpečnější akce se zrodila po čtvrthodině. Po standardní situaci zahrozil domácí Michalčák, ale jeho hlavička postrádala přesnost. Za minutu se zahrávala standardka na druhé straně, po které se na malém vápně nejlépe zorientoval Martin Janík a doklepl míč do sítě – 0:1. Za tři minuty mohlo být srovnáno. Z přímého kopu orazítkoval po hlavičce domácí Skoupý pouze tyč branky, kterou hájil Martin Lipčák.

Ve 25. minutě přišel první neuznaný gól. Perfektně kopnutá standardka z nohy Nowinského byla prodloužena na zadní tyč, kde číhal Jozef Roman, ale byl odmáván údajný ofsajd. Za dvě minuty už bylo vyrovnáno. V pokutovém území se možná trochu šťastně dostal míč až k Filipu Rackovi a ten tvrdou střelou z osmi metrů nedal Lipčákovi šanci – 1:1. Po půlhodině mohli domácí strhnout vedení na svou stranu. Křížná střela z pětadvaceti metrů však skončila pouze na tyči a dorážka Vagnera už nemohla platit kvůli postavení mimo hru. Další velkou příležitost měli domácí po změně stran v 52. minutě, když míč těsně před brankovou čarou vykopával Taraba. Za minutu se dožadovali Karvinští vyloučení domácího brankáře, který fauloval Janíka. Rozhodčí však nevytasil ani žlutý kartónek a nechal pokračovat ve hře.

V 58. minutě vstřelili rozdílový gól hosté po chybě kapitána Valového. Ten špatně vyhodnotil situaci a za ním už stál Martin Limanovský, který neměl problém uklidit míč do sítě – 1:2. Hned po rozehrání pálil nebezpečně hrající trenér Havířova Miroslav Matušovič, ale jeho bomba letěla těsně nad bránu. Za pár chvíli Karvinští přežili domácí tlak ze čtyř rohových kopů za sebou. Z toho posledního zazvonilo břevno. Hned z protiakce se zblízka prosadil David Ryšavý – 1:3.

Havířov logicky v posledních dvaceti minutách chtěl s výsledkem něco udělat, ale jeho akce postrádaly přesnost a nápad. Hosté se tak celkem bez problémů ubránili a vstřelili ještě jeden gól. V 88. minutě pečetil vysokou výhru svou druhou brankou v zápase po další chybě obrany Martin Limanovský - 1:4. Hlavní práci však obstaral Adam Taraba, který vystihl domácí rozehrávku a naservíroval míč zcela osamocenému Limanovskému.

Velmi spokojený byl po zápase trenér týmu Jan Pejša. „Za druhý poločas jsme si výhru určitě zasloužili. Klukům v první pětačtyřicetiminutovce chvíli trvalo než si zvykli na trochu pozměněnou sestavu. Řekli jsme si, že budeme chtít hrát po zemi a zbytečně míče nenakopávat. Chvíli to sice trvalo, ale s blížícím se koncem poločasu už to bylo dobré. Druhá půle už byla podle představ a podařilo se nám vstřelit pěkné branky,“ zhodnotil utkání trenér béčka, kterého potěšil výkon Martina Limanovského. „Konečně využil svých předností, rychlosti a dravosti. To přetavil ve dvě pěkné branky,“ pochválil na závěr Pejša.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo