Generální partner
Světlý režim
11. srpen 2009

Musíme zabrat na Dukle

Jen velmi těžko se hráčům hodnotil nepovedený zápas s Hradcem Králové. Není se čemu divit. Každý si představoval vstup do soutěže úplně jinak. Vše je už zapomenuto a hráči se soustředí na další těžký zápas – s Duklou Praha.

Pojďme se společně naposledy ohlédnout za nevydařeným utkáním s Hradcem Králové. Proč se nepodařilo přehrát Votroky? Jak to, že jsme si nedokázali vytvořit více gólových šancí? Tyto i podobné otázky vrtají hlavou karvinským fanouškům. Částečnou odpověď dávají samotní hráči.

„Co k tomu říct? Hradec si vypracoval za celý zápas jednu pološanci a vstřelil z ní gól. My jsme chtěli obrátit výsledek, ale nepovedlo se nám to. Hosté se zatáhli, bránili v devíti a pokoušeli se o brejky. Proti takto zatažené obraně se hraje špatně. Teď jedeme do Prahy a musíme konečně bodovat,“ zhodnotil utkání polský útočník Marcin Pontus.

Jako na trní si musel připadat Tomáš Kučera, který zahříval lavičku. „Je to utrpení, když musím sedět na střídačce a nemůžu zasáhnout do hry. Moc rád bych klukům nějak pomohl, ale nejde to. Nepodali jsme ideální výkon, bylo to takové bezzubé. Oproti Čáslavi to byl velký rozdíl. Tam jsme si aspoň vypracovali šance, tady pološance. Je to asi tím, že Hradec má kvalitnější zadáky. Čekalo se od nás více, takže nám nezbývá nic jiného, než zabrat na Dukle a přivézt nějaké body,“ řekl Tomáš Kučera.

Rozdíl mezi oběma týmy viděl Vladimír Mišinský i v jiné věci: „Prohráli jsme proto, že jsme nevystupovali jako tým. Naopak Hradec nám ukázal, jak má vypadat tým. Minule jsem se vyjádřil, že strach můžeme mít pouze ze sebe. Teď se to bohužel potvrdilo. Ale nechci hledat laciné výmluvy. Jsou před námi další zápasy, takže musíme všechno hodit za hlavu a pořádně se připravit.“

„Zase nám chyběl důraz v šestnáctce, pořádná přihrávka. Nebylo to ono, sami to víme. Hradec proti nám organizoval hru lépe než Čáslav a předvedl vydařené kombinace. Moc nás do hry nepustil. Vyložené šance z naší strany tam pořádně ani nebyly. Bohužel jedna chyba vzadu rozhodla celý zápas a naše optická převaha byla k ničemu. Asi jsme si body za výkon nezasloužili,“ vracel se k nedělnímu utkání špílmachr Martin Opic.

Krátké zhodnocení zápasu zaznělo i z úst asistenta trenéra Vladimíra Skalby: „Jednoznačně nevydařené utkání, hlavně směrem dopředu. I druhý poločas, do kterého jsme nastoupili daleko lépe a měli jsme převahu, tak naše hra končila u šestnáctky soupeře. Soupeře jsme k ničemu nepouštěli, ale potom přišla chyba a s ní vedoucí gól. Další šance si Hradec vytvořil, až když jsme hráli hop nebo trop. Celkově vzato, chyběla nám finální přihrávka.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo