Generální partner
Světlý režim
18. říjen 2013

Problém? Střed zálohy a defenziva, tvrdí Gibala

Starší dorost U19 bude o víkendu bez ostrého zápasu. Domácí duel proti Mladé Boleslavi byl totiž po vzájemné dohodě obou klubů už takřka před třemi týdny odložen na středu 30. října. Po sérii čtyř porážek v řadě přijde pauza asi vhod.

Špatné období začalo domácí prohrou s poslední Opavou a pokračovalo v Brně, doma se Slováckem a naposledy v Teplicích. Dá se už mluvit o jakési krizi? „Krizí bych to nenazýval. Prostě se nám momentálně nedaří. Nefunguje nám střed hřiště a defenziva. Hlavní problém vidím v tom, že se nám nedaří ustálit obrannou čtveřici,“ podotkl trenér týmu Petr Gibala, který však vinu neháže pouze na obranu. „Špatně řešíme herní situace. Buď propadneme takticky nebo jsou kluci nedůslední a soupeř toho dokáže využít. Bohužel včetně obou gólmanů,“ pokrčil rameny trenér dorostu U19.

V minulých utkáních to jeho svěřencům nešlo ani směrem dopředu. Až poslední duel v Teplicích byl aspoň v tomto pozitivní. „To sice ano, ale dostali jsme šest branek, což je strašně moc. My dáme venku čtyři góly a přijedeme s prázdnou. Bohužel jsme v tomto zápase dalších pět čistých šancí zahodili,“ kroutil hlavou Gibala.

Na tréninku se této problematice celý tým věnuje, přestože čistokrevných obránců trenér Gibala moc nemá. „Pereme se s tím a v této chvíli to řešíme tak, že kvalitní pravý obránce Leibl zaskakuje na stoperské pozici,“ líčil. K ideálu má daleko i středová záložní formace. „Nehrají nám středoví záložníci. Proto tam občas zaskočí Kurušta, protože ofenziva nás tak moc netrápí a máme tam více variant. Lukáš dokáže něco vymyslet, ale také pochopitelně dost míčů ztratí. On je však koncový hráč, který by se měl zaměřovat na finální fázi. Ale bohužel je teď situace taková, že ho využíváme i ve středu zálohy,“ vysvětlil Gibala.

Bodový půst trvá už čtyři zápasy. Možnost na prolomení zlé série budou mít starší dorostenci příští sobotu, kdy zajíždějí do Prahy k zápasu proti Bohemians Praha 1905. Následovat budou dva domácí duely v řadě. Nejprve odložený zápas s Mladou Boleslaví a následně duel s Libercem. „Naše cíle se nemění. Chtěli bychom být po podzimu do desátého místa. Ale důležitější pro nás je bodový odstup od poslední čtyřky. Na tu máme sedm bodů k dobru, což není moc. Cíl je tedy aspoň třicet bodů a dvanáctibodový rozdíl na devatenáctou příčku,“ zakončil Petr Gibala. V tuto chvíli jsou Karvinští na desátém místě s dvaceti body. Do konce podzimní části jim zbývá sehrát osm utkání.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo