Generální partner
Světlý režim
9. listopad 2013

Karvinští naposledy doma, hraje se uhelné derby!

Osud tomu chtěl, že Karviná a Sokolov se potkávají opět na závěr. Na konci května se svěřenci Josefa Mazury loučili s fanoušky proti tomuto celku v posledním domácím zápase celé sezóny a nyní se s fanoušky rozloučí v domácím prostředí s podzimní částí sezóny 2013/2014.

Pro domácí tým je zápas nesmírně důležitý. „Potřebujeme zastavit neúspěšnou sérii tří porážek a nepřesvědčivé hry. Uděláme všechno pro to, abychom získali tři body a opět také potěšili fanoušky,“ míní před zápasem trenér Karviné Josef Mazura. Ten bude v zápase určitě postrádat kapitána Davida Mikulu, který bude pykat za čtyři žluté karty. „Je to komplikace, protože Miki patří k ose týmu, ale nahradit jej musíme. Jinak to nejde,“ doplnil trenér.

Oba týmy řeší před vzájemným duelem na konci podzimní sezóny své problémy. Karvinští už tři kola nebodovali a navíc v úterý přišli o kontumačně získané tři body ze zápasu v Pardubicích, které jim dodatečně přidělila Disciplinární komise FAČR v půlce října. Východočeský klub se totiž odvolal a Odvolací komise FAČR se smilovala a body Pardubicím vrátila.

Aby toho nebylo málo, tak do utkání nezasáhne kvůli karetnímu trestu, jak už bylo zmiňováno, domácí kapitán Mikula.

Poměrně vysoká marodka trápí nedělního soupeře – FK Baník Sokolov. Je tedy jasné, že kouč Aleš Jindra nepošle do utkání nejsilnější sestavu. „V průběhu týdne nastala zlepšení i zhoršení. Pozitivní zprávou je, že po trestu můžeme využít Rosťu Šamánka a trénovat začal i David Kobylík. Bohužel Lukáš Hrubý s týmem stále netrénuje a v pátek z tréninku odstoupil kvůli zablokovaným zádům i Standa Hofmann. Potíže se svalem má gólman Kuba Dvořák a jeho start v Karviné je nejistý," citují Jindru webové stránky klubu.

Úterním rozhodnutím u kulatého stolu jde do zápasu z lepší pozice Sokolov. Svěřencům Aleše Jindry patří průběžná šestá příčka s třiadvaceti body. Karviná figuruje na sedmé pozici s dvaadvaceti body. Západočechům to od začátku nejde příliš střelecky, naopak defenziva není vůbec špatná.

Vypovídá o tom celkové skóre 15:14. „A kdyby nedostali čtyři góly na půdě Vltavínu, tak by patřili snad do první trojice v defenzivní činnosti,“ všiml si Josef Mazura. On, stejně jako jeho trenérský protějšek, očekává vyrovnaný duel. „My musíme zvýšit úsilí, nasazení a dostat soupeře pod tlak,“ podotkl zkušený kouč.

Sokolovský Aleš Jindra detaily prozrazovat nechtěl. „Máme pochopitelně nějaké záměry a plán, jak uspět. Teď ho jen naplnit. Silnou stránkou soupeře jsou jednoznačně individuality jako Vaněk, Vladavič nebo Ciku. Gonda či Eismann jsou na tom dobře technicky. U takto poskládaného týmu pak záleží, jestli tito hráči podají potřebné výkony či nikoliv," zanalyzoval Jindra.

Utkání 15. kola Fotbalové národní ligy MFK OKD Karviná – FK Baník Sokolov začne na Městském fotbalovém stadionu v Karviné-Ráji v neděli 10. listopadu od 14 hodin. Hlavním rozhodčím duelu bude pan Petr Mikel. Asistovat mu budou kolegové Vysloužil a Antoníček.

Naposledy v kalendářním roce vyjde zápasový zpravodaj v ceně 10 Kč. V přestávce proběhne střelba na přesnost z řad tří majitelů vylosovaných zpravodajů. Tentokrát se bude hrát o dárkové tašky partnerů klubu. Hlavní cenu věnovala do soutěže společnost HZH Sport.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo