Generální partner
Světlý režim
14. listopad 2013

Václav Cverna se vrátil do základní sestavy áčka

Bez osmi centimetrů dvoumetrový stoper Václav Cverna nahradil v nedělním utkání proti Sokolovu zraněného Mihaila Jovanoviče a svůj úkol zvládl. V barvách A-týmu se na hřišti objevil po dlouhé době a svým výkonem si zřejmě řekl o základní sestavu i před pondělním utkáním v Hradci Králové.

Pamatujete si, kdy naposledy jste zasáhl do zápasu áčka?

To vím přesně. Bylo to v posledním domácím utkání minulé sezóny, na konci května shodou okolností právě také proti Sokolovu.

Jak jste nedělní zápas viděl ze svého pohledu?

Kromě té všelijaké penalty a jedné nebezpečně tečované střely jsme Sokolov prakticky k ničemu nepustili. Sice jsme nastoupili v pozměněné sestavě, ale zvládli jsme to, myslím, dobře. A osobní pocit? Snažil jsem se soustředit, neudělat chybu a odehrát si svoje.

Celá stoperská dvojice nastoupila v novém složení. Kapitán Mikula nemohl nastoupit kvůli karetnímu trestu a Mihaila Jovanoviče nepustilo na hřiště zranění…

Do poslední chvíle se čekalo, zda Mihailo bude nebo ne. Vedle mě nastoupil Uvi (Martin Uvíra - pozn.), se kterým jsme oprášili spolupráci přesně po týdnu, protože jsme spolu hráli za béčko proti Dolnímu Benešovu. Asi jsme to tedy zvládli, protože Sokolov si pořádně nějakou vážnou situaci nevypracoval.

Vaší předností je i kvůli výšce hra hlavou, takže potencionální hrozbou pro soupeře jsou standardní situace. Těch ale v průběhu utkání moc nebylo.

Standardky trénujeme pořád dokola. Ale obecně nám to teď nejde směrem dopředu. Máme před sebou už poslední zápas v Hradci Králové, tak uvidíme.

Pokud se nestane nic zásadního, tak byste mohl měl v pondělní televizní dohrávce nastoupit vedle Davida Mikuly. Vnímáte to také?

Byl bych rád, kdybych nastoupil. Uvidíme, jestli dá trenér šanci mně, Uvimu nebo se uzdraví Mihailo.

V Hradci Králové začnete odvetnou část soutěže. Půjde o tradiční předehrávané jarní kolo. Soupeř je druhý v tabulce, ve svém středu má nejlepšího kanonýra ligy Davida Vaněčka a navíc bude zápas v televizi. Co od utkání očekáváte?

Tím, že samotný zápas bude v televizi nás může pozitivně vyhecovat. Očekáváme pochopitelně strašně těžké utkání. Hradec má ambice na návrat do Gambrinus ligy. Co se týče taktiky, tak trenér určitě něco vymyslí. Ale nemyslím si, že Hradec stojí jen na Vaněčkovi. Celý tým má kvalitu a my musíme hrát jako tým a závěrečný zápas nějak bodově zvládnout.

V této sezóně máte za sebou už devět startů a dvě branky za rezervní celek. Těší vás to aspoň trochu?

Beru to tak, že jsem aspoň v zápasové zátěži, protože je pochopitelně lepší, když člověk hraje než jen trénuje. Samozřejmě bych hrál radši pravidelně za áčko, ale situace je taková jaká je.

Béčko si však vede velmi slušně. Momentální šesté místo s třiadvaceti body je solidní…

…a mohlo to být daleko lepší. Pár zápasů jsme si prohráli jen a jen sami. I tak ten bodový zisk je slušný a navíc se v sobotu hraje doma s Určicemi.

Pozorujete i větší motivaci v těch zápasech ze strany hráčů áčka? Přeci jen minulou sezónu bylo v pár utkáních na některých z nich vidět, že nadšeni příliš nejsou.

To nevím, ale možná to také bylo tím, že se hrálo o udržení. Na všech ležela deka možná z toho, že přestože tam byli kluci z áčka, tak se výsledky nedostavovaly. Teď je to trochu jiné, celkem se daří a jde vidět, že někteří se tím fotbalem baví. Karol (Pavelka - pozn.) dal hattrick, Gondič (Michal Gonda - pozn.) se trefil dvakrát, Elvist Ciku v Lískovci taky. A to je jen dobře.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo