Generální partner
Světlý režim
13. prosinec 2013

Ze statistik vyplývá, že…

První ze tří částí statistických přehledů je tady. Nejprve se zaměříme na tým jako celek. Jaký byl podzim v ofenzivě, defenzivě nebo kolik diváků si našlo v osmi domácích duelech cestu na Městský fotbalový stadion v Karviné-Ráji?

Karvinští fotbalisté mají za sebou podzim včetně úvodní jarní předehrávky. Tým trenéra Josefa Mazury přezimuje na deváté příčce tabulky s třiadvaceti body za sedm výher, dvě remízy a sedm porážek. To vše při skóre 25:21.

Všichni včetně fanoušků si však uvědomují, že mohlo být daleko lépe. Bohužel poslední třetina podzimu byla špatná. Vždyť z posledních pěti duelů vybojoval tým pouhý bod za remízu se Sokolovem. Na vedoucí Hradec Králové ztrácí Karvinští deset bodů, ale na páté České Budějovice pouze čtyři. Pojďme se podívat na podrobnější statistiky...

OFENZIVA? TŘETÍ NEJLEPŠÍ

Útočná síla byla velmi solidní. V konečném součtu nakonec třetí nejlepší. Karvinští nastříleli pětadvacet gólů. Víc jich vstřelily pouze dva týmy - exligisté Hradec Králové a České Budějovice. Nejlepším střelcem Karviné byl s pěti góly Admir Vladavič. Tři góly vstřelili Vladimír Mišinský a Elvist Ciku. Gólovým statistikám se budeme více věnovat na začátku příštího týdne.

DEFENZIVA: PRŮMĚRNÁ

Karvinští obdrželi v šestnácti podzimních zápasech (do statistik přidáváme i předehrávané jarní kolo v Hradci Králové) jednadvacet gólů. Jen čtyři soupeři inkasovali víckrát. Navíc jen ve třech zápasech se podařilo neinkasovat. Bylo to v domácích zápasech s Mostem a Zlínem a venku ve Vlašimi. Velmi blízko čistému kontu byl brankář Pindroch v zápase s Loko Vltavín, kdy chytil dokonce i penaltu, ale hosté se přeci jen v nastaveném čase dočkali aspoň čestného úspěchu.

NEJVYŠŠÍ VÝHRA: DOMA S ÚSTÍM (6:1)

To byl koncert! Za osm minut bylo takřka po zápase. I přesto celý tým šlapal dál a nebohému soupeři nadělil celkem šest branek. Zajímavostí tohoto zápasu je určitě skutečnost, že o všech šest gólů se podělili jiní hráči.

NEJVYŠŠÍ PORÁŽKA: V DERBY NA PŮDĚ FRÝDKU-MÍSTKU (1:4)

Nešťastně vysoká porážka před necelými šesti tisícovkami fanoušků. O osudu utkání rozhodl především první poločas, ve kterém se navíc zranila dosavadní brankářská jednička Lukáš Paleček.

DOMÁCÍ TVRZ PADLA JEDNOU

Karviná představovala až do třináctého kola nedobytnou tvrz, kde automaticky sbírala tři body a hosté odjížděli s prázdnou. Až poté přišly dva zápasy, ve kterých hosté s prázdnou neodjížděli. České Budějovice dokázaly v Karviné šťastně vyhrát 2:1 a v posledním domácím vystoupení svěřenci Josefa Mazury pouze remizovali 1:1 se Sokolovem. V tabulce domácích utkání to znamená celkově čtvrté místo za Táborskem, Hradcem Králové a Mostem.

VENKOVNÍ BILANCE NENÍ MOC DOBRÁ

Na hřištích soupeřů to bylo o poznání horší, byť hned na úvod se podařilo vyhrát na půdě silného Varnsdorfu. Poté přišla už zmiňovaná prohra ve Frýdku-Místku a v dalším venkovním zápase jasná výhra 3:0 ve Vlašimi. To však bylo vše. Dalších šest venkovních utkání skončilo prohrou. V tabulce právě venkovních utkání je Karviná až jedenáctá.

DIVÁCI CHODILI HLAVNĚ NA ZVUČNÉ SOUPEŘE

11 963. Přesně tolik diváků si podle oficiálních propočtů našlo cestu na domácí utkání Karviné v podzimní části soutěže. Nejvíc jich dorazilo na derby s Třincem (1925), následovala střetnutí s Českými Budějovicemi (1726) a Hradcem Králové (1688). Naopak nejméně lákal zápas se Sokolovem (1143). Co se týče venkovních zápasů, tak jednoznačně nejlepší diváckou kulisu mělo derby ve Frýdku-Místku - na druhou nejvyšší českou soutěž neskutečných 5820 lidí!!

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo