Generální partner
Světlý režim
19. prosinec 2013

Trenér U15 Martin Špička: Tým chvíli hledal svou tvář

Žákovský celek U15 prožil celkem vydařený podzim. V prvních kolech se sice chvíli hledal, ale poté už šlapal velmi dobře. Bonusem byla účast na halovém republikovém finále, kde svěřenci Martina Špičky zaplatili daň za nezkušenost a respekt ze zvučných soupeřů.

Trenér týmu Martin Špička považuje čtvrté místo za uspokojivé. V létě prošlo družstvo velkými změnami a chviličku trvalo než našlo svou tvář. „Navíc jsme od samotného začátku podzimní části měli těžký los,“ narážel na utkání s Frýdkem-Místkem, Třincem, Sigmou a Baníkem.

Právě v zápase 7. kola s Baníkem nastal podle Špičky obrat k lepšímu. „I přes prohru jsme s Baníkem sehráli velmi dobré utkání, celý tým se po dobrém výkonu nastartoval a do konce podzimní části už neprohrál,“ připomněl Martin Špička šest výher v řadě a remízu na závěr ve Vítkovicích. „A ta byla úplně zbytečná,“ mávl rukou.

Jaké zápasy by naopak vypíchl? „Zejména ten domácí proti Opavě, kdy jsme předvedli zmrtvýchvstání. Z 0:3 jsme do poločasu vyrovnali a ve druhé půli nakonec ještě dvě branky přidali a vyhráli 5:3. Povedla se nám rovněž utkání v Šumperku, Uničově a doma s Bílovcem,“ řekl Špička s tím, že v těchto zápasech se dařilo zejména v držení míče.

Týden po ukončení podzimní části čekala na jeho svěřence kvalifikace na republikové finále v halovém fotbale. S tou si mladíci poradili na výbornou a zaslouženě tak postoupili do velkého finále konaného v Třebíči, kde mimo jiné nabrali i cenné zkušenosti za účasti Sparty, Slavie, Hradce Králové, Sigmy Olomouc a Zbrojovky Brno.

Na západě Moravy se tedy tým U15 utkal opravdu s těmi nejlepšími v této věkové kategorii. „S odstupem času mohu říct, že naše nezkušenost nás připravila o lepší než šesté místo. Ze soupeřů jsme měli přílišný respekt, a také díky tomu jsme naplno neukázali svou sílu,“ mrzelo i tak spokojeného Martina Špičku.

Nejlepším hráčem byl podle trenéra kapitán René Macko. Nejlepším střelcem týmu byl s jednadvaceti góly Michal Kvapil a nejvíce asistencí si připsal Jakub Hejda.

Odehrané minuty (max. 980)

868 - Macko, 812 - Swaczyna, 810 - Greger, 787 - Hladík, 770 - Ptáček, 736 - Wala, 671 - Kvapil, 665 - Feik, 628 - Hejda, 560 - Lipták, 526 - Kožusznik, 459 - Cieslawski, 428 -Parchanský, 425 - Skocz, 352 - Szotkowski, 345 - Sembol, 314 - Hruška, 220 - Motyčka, 158 - Vrba, 88 - Klimek, 76 - Kadlečík, 53 - Rapan, 34 - Bystroň.

Góly

21 - Kvapil, 8 - Macko, 6 - Ptáček, 3 - Wala, Parchanský, Greger 2 - Hladík, Rapan, 1 - Feik, Cieslawski, Hejda, Kadlečík, Kožusznik, Hruška.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo