Generální partner
Světlý režim
21. únor 2014

Starší dorost otevírá jaro doma se Zlínem

Konec zkoušení, začíná se naostro. Dorost U19 přivítá na Kovoně už v sobotu dopoledne od 11 hodin Fastav Zlín.

Oba soupeře dělí v tabulce pouhé tři body. Karvinští mladíci jsou třináctí, Zlínu patří sedmá příčka. První zápas ve Zlíně byl jasnou záležitostí pro tým Petra Gibaly. Valaši na začátku srpna doma utrpěli porážku 0:5.

Celé přípravné období se Karvinští potýkali se zdravotními komplikacemi, i přesto sehráli celou řadu přípravných utkání a stihli také soustředění na Slovensku včetně Memoriálu Erika Chlpíka v Nitře. „Na Slovensku měli soupeři vzestupnou kvalitu. Byla to dobrá prověrka. Na jaře budeme sázet na týmový výkon, protože nemáme v kádru tolik individualit. Hlavně si však přeji, ať se nám vyhýbají zranění a nemoci,“ prohlásil trenér Gibala.

Jedním dechem doplnil, že důležitým faktorem bude obranná fáze, ve které to nebylo během přípravy úplně ideální. „Sráželi nás individuální a až naivní chyby. To se prostě v ostrých zápasech stávat nesmí. S klukama jsme se o tom po každém zápase bavili, během herního soustředění jsme měli i pohovory, takže uvidíme,“ řekl.

Pozitivem je skutečnost, že se do týmu začlenili čtyři hráči ročníku 1997, tedy ti z mladšího dorostu. „Už na konci podzimu nám pomáhali. V zimní přípravě tedy dostali šanci. Velmi dobrou formu vykazoval především Vojta Smrž, dařilo se i Patriku Pavelkovi,“ těší Gibalu. Znamená to tedy, že v týmu zůstanou? „Rozhodneme se vždy až před utkáním. Určitě s námi budou kluci trénovat. Pokud jejich výkonnost bude odpovídat našim představám, tak zasáhnou i do mistrovských utkání,“ objasnil trenér dorostu U19.

Na nováčka I. dorostenecké ligy čeká na jaře porce devatenácti zápasů, z toho hned deset v domácím prostředí. Fanoušci se tak na Kovoně dočkají zvučných jmen. Do Karviné totiž přijedou takové kluby jako Sigma Olomouc, Viktoria Plzeň nebo obě pražská „S“. Určitě se tedy bude na co dívat.

Termíny zápasů dorostu U19 najdete v sekci mládež nebo ZDE.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo