Generální partner
Světlý režim
14. březen 2014

Karviná míří do Ústí a chce aspoň bod (so, 10:15)

Souboj aktuálně pátého celku s osmým bude vidění v sobotu dopoledne v Ústí nad Labem. Úvodní výkop obstará jeden z celků v 10:15 hodin. Karvinští fotbalisté by si rádi přivezli aspoň bod.

Karviná míří do Ústí nad Labem, kde se z bodového zisku naposledy radovala v půlce srpna 2008 po výhře 3:1. Od té doby třikrát v řadě odjížděla s prázdnou. Blízko k prolomení zlé série bylo v minulé sezóně, ale domácí rozhodli o výhře v 90. minutě. „Abychom tuto špatnou sérii zlomili a přivezli si aspoň bod, tak se s ohledem na domácí zápas s Frýdkem-Místkem musíme zlepšit úplně ve všem. Hlavně směrem dopředu si musíme vytvářet šance a ty samozřejmě proměnit,“ řekl před zápasem trenér Josef Mazura s tím, že nějaké změny v sestavě se dají očekávat.

Zápas začne pro karvinské fotbalisty v neoblíbenou hodinu, dopoledne v 10:15. Tento „vskutku“ fotbalový čas je pro ně zřejmě zakletý, neboť na podzim sehráli v tuto dobu tři utkání a všechna prohráli (v Praze s Bohemians a na Žižkove a v Pardubicích). „Neumím si vysvětlit, čím to je způsobeno. V tento čas každý den normálně trénujeme. Je to asi o koncentraci, zodpovědnosti a samotném přístupu hráčů,“ myslí si kouč MFK OKD Karviná.

„Arma“, která se netají ambicemi na postup, začala jarní část jednogólovou porážkou v Třinci. Trenér Lukáš Přerost se nechal na oficiálních stránkách klubu před prvním zápasem slyšet, že takřka celou přípravu se jeho celek potýkal se zdravotními komplikacemi, a tak nemohl zkoušet ideální sestavu. V neúplné sestavě se Ústí představilo už v Třinci a v sobotním utkání tomu zřejmě nebude jinak.

Právě zápasu v Třinci byl kouč Mazura přítomen a mohl si tak udělat o soupeři obrázek. „Ústí prohrálo velmi lacinou brankou. Doma budou určitě lepší. Ve svém středu mají několik velmi dobrých individualit. Ať už je to Veverka, Jursa nebo Teplý, který přišel na hostování z Jihlavy. Důležitým hráčem domácích je také Martykán, nad jehož startem ale visí otazník,“ dodal Josef Mazura.

Ústí před jarní částí posílil mimo jiné zkušený Emil Rilke, který se tak vrátil do svého mateřského klubu. V poslední den roku 2013 se mu totiž narodil syn a kvůli rodině se vzdal angažmá v rumunské Kluži. „Od Emila si slibujeme, že nám nahradí svou zkušeností Pavla Moulise, jehož odchod byl pro nás největší ztrátou,“ řekl kouč Přerost. V Třinci odehrál Rilke osmdesát minut.

Utkání FK Ústí nad Labem - MFK OKD Karviná startuje v sobotu 15. března v 10:15 hodin. Hlavním rozhodčím zápasu bude pan Petr Mikel a jeho asistenty budou kolegové Hájek a Gallo. Podzimní duel v Karviné skončil drtivou výhrou domácích 6:1, když o výsledku bylo prakticky rozhodnuto v prvních osmi minutách.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo