Generální partner
Světlý režim
15. březen 2014

Po přísném vyloučení a penaltě bylo po nadějích, Ústí-Karviná 2:1

Slibně rozehraná partie nakonec v bodový zisk neskončila. Karvinští prohráli v Ústí nad Labem a ze dvou jarních utkání mají pouze bod. Zápas ovlivnilo hodně přísné vyloučení Tomáše Knötiga a následně proměněná penalta Jursy, který se trefil ze stejné pozice i na podzim v Karviné.
FK Ústí nad Labem
sobota 15.3.2014
2:1
(0:1)

Diváci: 422
MFK Karviná
Novák - Pavlata, Valenta, Vaněk L., Zeman - Peterka, Jursa, Vacek (53. Králík) - Rilke, Teplý (46. Smola), Veverka (86. Hanich)
Pindroch – Mikula, Koutný, Cverna V., Knötig – Vaněk, Hottek (85. Halaška) – Fiala, Kurušta (61. Svatonský), Eismann – Holek (67. Juřena).
Branky: 61. Jursa z pen., 71. Smola - 40. Fiala
ŽK: Rilke, Veverka, Jursa, Králík - Mikula, Fiala, Cverna V., Eismann
ČK: 60. Knötig
Rozhodčí: Mikel - Hájek, Gallo

Komentář

Výsledek a sedm branek z podzimního utkání se sice neopakovalo, ale k vidění byla opět penalta. Tu po hodině hry proměnil karvinský odchovanec v barvách Ústí Tomáš Jursa a srovnal v tu chvíli na 1:1. Domácí nabídnutou přesilovku využili a dvacet minut před koncem rozhodli o výhře.

Před prachbídnou návštěvou byli aktivnější domácí hráči. Karvinští hráli bojácně až zakřiknutě. Ale byli to právě oni, kteří se ujali vedení. Ve 40. minutě se s pomocí tyče prosadil Matěj Fiala, který tak oslavil návrat do základní sestavy vedoucím gólem. Domácí kousali, měli více ze hry, ale karvinská obrana v čele s gólmanem Pindrochem odolávala.

Domácí Arma v poločase vystřídala, když trenér Přerost poslal na hřiště místo Teplého vysokého Smolu, který později zápas rozhodl. To nejdůležitější se událo po hodině hry. Tomáš Knötig podle sudího Mikela fauloval ve vápně domácího Rilkeho. Za to byl vyloučen a ještě následovala penalta, na kterou se postavil tradiční exekutor Tomáš Jursa. Pindroch směr jeho pokusu vystihl, ale nedosáhl na něj a bylo vyrovnáno.

Trenér Mazura ihned reagoval střídáním. Kuruštu nahradil zkušenější Jan Svatonský. V závěrečné půlhodině se roztrhl pytel se žlutými kartami, kterými sudí Mikel obdarovával obě strany v solidním počtu. Rozhodnutí přišlo v 71. minutě, kdy se z hranice vápna trefil za Pindrochova záda pohotovou střelou Tomáš Smola. Karvinští se ani po druhé inkasované brance nevzdali a vrhli všechny síly do útoku.

Tři minuty po vedoucí brance Army měl na noze vyrovnání Richard Vaněk, ale míč jen o kousíček minul břevno branky domácího brankáře Nováka. Za deset minut měl na kopačce svůj druhý gól v zápase Matěj Fiala, který se dostal k odraženému míči. Mířil však jen těsně vedle levé tyče. Poslední velkou šanci měl na hlavě střídající Milan Halaška, kterému však překazil gólovou radost gólman Novák.

Zápas tedy skončil výhrou Ústí 2:1. Karviná byla blízko aspoň bodu, ale nakonec odjíždí ze severozápadu Čech počtvrté v řadě s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Lukáš Přerost: „Bylo to doslova umordované vítězství a spokojený můžu být jen s třemi body. Věřím, že nám výhra pomůže po psychické stránce a vrátíme se k hře, kterou se nám dařilo předvádět na podzim. Nejsme totiž úplně v pohodě. Druhá půle byla lepší než první, zjednodušili jsme hru a kluci se víc tlačili do šestnáctky. Pomohlo nám také vyloučení a penalta."

Hostující trenér Josef Mazura: „Zápas ovlivnila penalta, která byla hodně přísná. Vyloučení, které pokutovému kopu předcházelo, už nerozumím skoro vůbec. Klukům musím poděkovat za výkon, který i v oslabení předvedli. V závěrečné čtvrthodině jsme vrhli všechny síly do útoku a vyrovnání viselo doslova na vlásku. Je to velká škoda. S bodem bychom byli spokojení a cesta domů by byla veselejší. Utkání musíme hodit rychle za hlavu a připravit se na domácí zápas s Vlašimí.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo