Generální partner
Světlý režim
23. březen 2014

Béčko derby s petrovickou Lokomotivou prohrálo

Divizní utkání v dobré atmosféře a krásném počasí přineslo výhru hostů z Petrovic, kteří vstřelili v zápase hraném na umělé trávě tři branky. Domácí bez posil z A-týmu doplatili na individuální hrubky, které Petrovičtí potrestali.
MFK Karviná B
sobota 22.3.2014
0:3
(0:2)

Diváci: 0
Lokomotiva Petrovice
Dočekal - Koutný, Zielonka, Kloda, Nowinski - Taraba, Siekiera - Derík (70. Jadamík), Kubiena, Molnári - Ryšavý.
Hájek – Reichl, Gill (86. Bajzath), Bernatík, Anastazovský – Lemchi, Hoffmann, Dittrich, Miko – Sikora (53. Nielek), Staszewski.
Branky: 10. vlastní Nowinski, 16. Lemchi, 87. Staszewski
ŽK: Nowinski, Taraba, Zielonka - Dittrich
Rozhodčí: Krasula

Komentář

Do prvního jarního zápasu navlékl kapitánskou pásku místo dlouhodobě zraněného Martina Janíka stabilní člen rezervního celku Daniel Koutný. Ten navíc díky absenci Romana Káni musel zaskočit v obraně, konkrétně na její pravé straně. V hostujícím dresu nastoupil uprostřed zálohy ještě nedávno karvinský hráč Josef Hoffmann.

Oba celky se od úvodního hvizdu snažily o aktivní hru. Domácí dobře kombinovali a věkem zkušenější hostující fotbalisty do ničeho nepustili. Ale bohužel na konci první desetiminutovky si dal nešťastný vlastní gól Jan Nowinski, který chtěl vrátit hlavou míč brankáři Dočekalovi, jenže ho omylem přehodil – 0:1. Za dalších pět minut bylo ještě hůř. Centr Mika z pravé strany nezachytil nikdo z domácích fotbalistů a petrovická akvizice z Nigérie Eze Lemchi trošku se štěstím přidala druhý gól – 0:2. Ve 24. minutě zariskoval stoper Zielonka. Risk mu nevyšel a na brankáře Dočekala se řítil sám Polák Staszewski, jenž ale nepovedenou ranou karvinskému brankáři starosti nenadělal.

Ve druhé půli hosté výsledek kontrolovali a hráli domácí. Aktivní byl především na levé straně hrající Glauco Molnári, který několikrát velmi efektně obešel hráče Lokomotivy. „Glauco zahrál velmi slušně. V celém zápase měl spoustu dobrých fotbalových momentů. Doufám, že v nich bude pokračovat i během dalších utkání,“ potěšil výkon mladého záložníka trenéra Jana Pejšu.

Byl to právě Molnári, který deset minut před koncem dostal míč, zbavil se dvou nebo tří protihráčů a střelou na bližší tyč vylekal gólmana Hájka. Ještě před tímto momentem měl stoprocentní šanci na snížení a zdramatizování závěrečných minut Adam Taraba. Ten vystihl špatnou „malou domů“ Petrovic a postupoval sám na vyběhnuvšího Hájka. Přehodit se mu ho však nepodařilo a míč skončil nad bránou. „Tento moment mě mrzí. Kdyby Adam tuto šanci proměnil, tak by hosté znervózněli a závěrečná čtvrthodina by byla ještě otevřená,“ mrzelo Pejšu.

Definitivní podobu výsledku dal po rychlé akci, které předcházela ztráta míče uprostřed hřiště, Staszewski. Nová posila Lokomotivy obelstila v rychlosti dva obránce a levačkou k tyči vstřelila poslední branku zápasu – 0:3. „I přes prohru musím hráče pochválit, protože jsme neodehráli špatné utkání. Především úvodní minuty byly velmi slušné. Dařila se nám kombinace, ale v předfinální fázi nám to skřípe. Bohužel dvě hrubé individuální chyby v rozmezí desáté až šestnácté minuty určily ráz utkání. Ve druhé půli se Petrovičtí nikam nehnali, a přestože jsme měli optickou převahu, tak si už hosté výsledek pohlídali,“ zhodnotil utkání trenér karvinského béčka.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo