Generální partner
Světlý režim
30. srpen 2009

Dorost znova úspěšný

Starší i mladší dorostenci znova nepoznali hořkost porážky. U19 a U17 si shodným výsledkem 3:0 poradili s Uničovem. U18 po zlepšeném výkoně v druhém poločase porazila Třinec 4:0. Čtyři góly nasázela i šestnáctka, nicméně jednou inkasovala. Přinášíme Vám přehled výsledků dorosteneckých družstev.

MFK OKD Karviná U19 – SK Uničov 3:0 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 60. a 79. Poštulka, 49. Jaworski

Sestava MFK OKD Karviná: Stach – Večeřa, Janík, Žebrok, Nowinski – Benauer (83. Papuga), Setlak (46. Poštulka), Puškáč, Timp (80. Zahatlan) – Jaworski, Wojaczek

V prvním poločase jsme měli územní převahu, ale jen po pokutové území. Chyběla lepší finální přihrávka a klid při zakončování akcí. Navíc jsme špatně zahrávali standartní situace. Do druhého poločasu jsme museli vystřídat zraněného Setláka, kterého nahradil Poštulka. Po přestávce jsme byli odvážnější v tahu do šestnáctky soupeře a to se projevilo i na skóre. Ve 48. minutě první gólovou šanci neproměnil Jaworski. Ale o chvíli později se do šestnáctky prodral Poštulka a jeho centrovaný míč Jaworski hlavou uklidil do branky. Díky těžkému terénu a vodě v šestnáctce soupeře jsme další šance neproměňovali. V 60. minutě Benauer utekl po lajně a přízemní centr našel na první tyčce Poštulku, který křížnou střelou na zadní tyč zvýšil na 2:0. V 79. minutě se Benauer dostal k odraženému míči, chtěl obejít brankáře, který mu míč vyrazil a odražený balón dopravil do branky Poštulka. Po zlepšeném výkonu ve druhém poločase bylo vítězství zcela zasloužené.

MFK OKD Karviná U18 - FK Fotbal Třinec 4:0 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 66. a 76. Zahatlan, 80. Skoč, 82. Beránek

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla - Varga (78. Sznapka), Mleziva, Papuga, Žídek - Zahatlan (60. Lukosz), Graňák, Stračánek, Ochodek - Jurygáček (65. Skoč), Kaša (55. Beránek)

Soupeře jsme od úvodních minut přehrávali, ale nedokázali jsme naši převahu zúročit góly. To se podařilo až ve druhém poločase. Dobré utkání odehráli Graňák a Zahatlan.

MFK OKD Karviná U17 – SK Uničov 3:0 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná: 28. a 52. Marek, 75. Egri

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel - Dančík, Stanowski, Fischbach (49. Egri), Kupczak - Górniok, Maryniok (64. Třaskalík), Roman, Seget - Maljar (60. Hankus), Marek

Utkání se hrálo na velice těžkém terénu, což nám značně komplikovalo naši kombinační hru. Soupeř velice pozorně bránil, nepouštěl se do útočení a jen na nás "čekal" s dobře secvičeným ofsajd systémem. Do vyložené šance jsme se dostali až ve 20. minutě, kterou bohužel Jirka Marek z 8 metrů neproměnil. Ve 28.minutě jsme se konečně dočkali první branky v soupeřově síti. Jejím autorem byl po rohovém kopu Maljara a krásné hlavičce Romana již zmiňovaný Jirka Marek. Ve 36.minutě stojí rozhodně za pozornost individuální akce Adama Marynioka, který obešel tři hráče, ale svou technickou střelou těsně minul levý horní roh branky hostujícího brankáře. 2. poločas byl festivalem našich neproměněných gólových šancí... Následné dvě branky vstřelili za domácí v 52.minutě po krásné přihrávce Gornioka Marek a v 75.minutě po křížném pasu Kupczaka Egri. Gólové vyjádření si ještě zasloužila individuální akce Jirky Marka, který na sebe "natáhl" dva soupeřovy obránce a po té nádherně obstřelil z 18 metrů i brankáře hostí. Bohužel střela skončila na tyči. V závěru utkání byla naše obrana nepozorná a do vyložené šance se dostal i soupeř. Náš brankář Nikiel byl ovšem pozorný a celou situaci bravurně zvádnul. Pochvalu za toto utkání si zaslouží především hráči obrany...Stanowski, Kupczak a Dančík. Velice milým překvapením byl soustředěný výkon Dawida Nikiela.

MFK OKD Karviná U16 - FK Fotbal Třinec 4:1 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 10. Hanzel, 20. Hampl, 58. Černoch, 70. Káňa

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrňák - Káňa, Dančík, Toman (67. Kantor), Helis - Hanzel, Blaho (73. Bizoň), Černoch, Malatinský (51. Vlček) - Hampl, Owczarzy (55. Gizara)

Utkání jsme měli celou dobu pod kontrolou. Soupeře jsme přehrávali ve všech činnostech. Jenom škoda nevyužitých příležitostí.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo