Generální partner
Světlý režim
6. duben 2014

Karviná nedokázala zdolat poslední tým ligy, urodila se remíza

Dva ztracené body a dvě zranění. To jsou nejpodstatnější faktory z utkání 21. kola, ve kterém Karvinští pouze remizovali se střížkovskou Bohemkou 1:1.
MFK Karviná
neděle 6.4.2014
1:1
(0:0)

Diváci: 1412
Bohemians Praha
Pindroch – Mikula, Ofori, Jovanovič, Knötig (10. Juřena) – Koutný – Fiala, Gonda, Svatonský (46. Cverna O.), Eismann – Holek (82. Halaška).
Daněk – Ježdík, Hochmeister, Houžvička, Norek – Rýdel – Ibragimov (73. Bukač), Boček, Laštovka – Sloboda (60. Ondrušík), Just.
Branky: 52. Fiala - 78. Bukač
ŽK: Ofori, Halaška - Rýdel, Just
Rozhodčí: Marek – Hájek, Vysloužil

Komentář

Fotbalisté Karviné vyběhli k zápasu bez dvou stabilních členů základní sestavy, Jakuba Hottka a Richarda Vaňka. Navíc hned po deseti minutách musel ze hřiště se zraněným kolenem Tomáš Knötig. Nahradil jej Václav Juřena, který zaujal místo na levé straně zálohy, odkud se do obrany místo Knötiga zatáhl Pavel Eismann.

Byl to právě Eismann, který se ocitl hned po dvou minutách v brejku čtyři na jednoho, ale vyřešil jej špatně. Místo jednodušší přihrávky po zemi na Jana Svatonského zvolil těžkou nahrávku na Martina Holka, se kterou se toho moc dělat nedalo. Po čtvrthodině vážně zahrozili hosté, ale tutovku Ibragimova vyřešil brankář Pindroch.

Za další čtvrthodinu se v zajímavé příležitosti ocitl opět hostující hráč, tentokrát Boček. Ale vystřelil pouze do boční sítě. Bohemka v celém utkání nehrála špatně, byla fotbalová a hráči o sobě rozhodně věděli. O to víc překvapuje, že tabulku soutěže uzavírá. Domácí se do zajímavější akce dostali až krátce před přestávkou. Hlavičkující Svatonský však brankáře Daňka ani neohrozil.

Do druhé půle nahradil zraněného Svatonského levý obránce Ondřej Cverna a Pavel Eismann se tak vrátil na svůj tradiční post. V 52. minutě se domácí dočkali vedoucí branky. Gonda výtečně uvolnil Matěje Fialu, který poslal míč mezi nohama brankáře Daňka do sítě - 1:0. Kdo si myslel, že Bohemka na zbytek zápasu rezignuje, ten se šeredně spletl.

Ale byl to opět Gonda, který vybídl do akce Eismanna, ten však v zakončení selhal. A poté až do konce zápasu hráli pouze hosté. V 75. minutě ještě Bočka v tutovce vychytal Pindroch, ale za tři minuty už bylo vyrovnáno. Právě Boček prošel karvinskou obranou, naservíroval míč Radku Bukačovi a ten neměl těžkou pozici - 1:1.

I nadále Karvinští působili zakřiknutě a mohlo být ještě hůř. Z velké dálky natáhl Rýdel a míč orazítkoval břevno. Za pár chvil zase Ondrušík neuklidil míč do sítě - chybělo mu pár centimetrů. Poté již zazněl poslední hvizd rozhodčího a Karvinští asi byli rádi, že je konec utkání, protože v posledních dvaceti minutách si koledovali o víc než jeden gól.

Fotografie ze zápasu jsou přiloženy níže a kompletní fotogalerii najdete na našem facebooku.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Josef Mazura:„Naše hra postrádala snad všechno. Nebyla tam žádná mezihra, myšlenka ani průběh. Citelně nám chyběli Hottek s Vaňkem. Utkání se nám absolutně nepovedlo a musíme na něj co nejrychleji zapomenout. Navíc jsme přišli o další dva zraněné hráče.“

Hostující trenér Roman Veselý: „Hráli jsme sice venku a proti silnému soupeři, ale měli jsme na tři body. Kombinačně jsme měli navrch, a také si vytvořili více šancí. Mužstvo ukázalo svou tvář a pokud bude takto pracovat, jistě má na to se ve druhé lize udržet."

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo