Generální partner
Světlý režim
13. březen 2009

Jan Laslop: Mládež může konkurovat Baníku Ostrava i Sigmě Olomouc

Nejen mužským fotbalem je živ náš klub. Své místo na webových stránkách bude mít i dorost, mládež a přípravka. Dvakrát do týdne přineseme rozhovory s trenéry, kteří vás seznámí s novinkami ve svém týmu. Jako prvního jsme vyzpovídali hlavního trenéra mládeže a přípravky Jana Laslopa.

Před několika dny jste se stal šéftrenérem mládeže. S jakými vizemi přicházíte?
Funkci bych upřesnil, budu hlavním trenérem pro žáky a přípravky. Má vize je využít všech svých dosavadních zkušeností v mé práci tak, ať se karvinská mládež dostane na stejnou úroveň jako mládež v Ostravě.

Vaším předchozím působištěm byly Vítkovice. Mohl byste srovnat podmínky ve Vítkovicích a v Karviné?
Co mohu zatím posoudit a porovnat, tak podmínky pro mládež má Karviná mnohem lepší než ve Vítkovicích. Tady má každá mládežnická kategorie svůj areál, a to je pro vítkovické jen sen, protože všichni žáci a dorostenci trénují pouze na jednom hřišti s umělou trávou. Na přírodní trávu se dostanou jen minimálně, a to pouze v případě příznivého počasí a stejné je to i se zápasy. Takže rozdíl je obrovský.

Mohl byste nám prozradit náplň vaší práce?
Budu zodpovědný za celkový chod žákovských a přípravkových kategorií, jejich přípravu, výkony a výsledky. Součástí náplně mé práce bude rovněž trénování některého ročníku žáků.

Pod rukama vám prošla spousta mladých hráčů. Na kterého nejraději vzpomínáte?
Máte pravdu, že za ty roky jsem trénoval spoustu talentů a říct, na kterého vzpomínám nejraději je velice těžké. Ale v poslední době držím palce brankáři Tomáši Vaclíkovi. Přeji mu, ať se prosadí v reprezentaci U21 a ať se mu daří i za druholigové Vítkovice.

Baník Ostrava a Olomouc mají kvalitní mládež. Myslíte si, že se Karviná v práci s mládeží dostane na úroveň těchto dvou týmů?
Myslím si, že ano. Je to sice dlouhodobější záležitost, ale vytvoření kvalitní a konkurenceschopné mládeže výše jmenovaným klubům je v možnostech Karviné.

Jste bývalý prvoligový gólman Vítkovic a Sigmy. Jak vzpomínáte na prvoligové boje?
Na ty doby vzpomínám už jen s nostalgií. Myslím si, že v té době byla 1. liga kvalitnější než v současnosti, protože v ní byly jednak týmy ze Slovenska a taky v ní hráli ti nejlepší hráči. Tehdy nebylo možné odcházet do zahraničí jako nyní. Každé ligové utkání byla velká fotbalová škola.

Který zápas považujete za nejpovedenější?
Asi nejpovedenější zápas byl v dresu druholigového VOKD Poruba v Českém poháru. Vyřadili jsme Slavii Praha výsledkem 2:1, kdy Slavie přijela v nejsilnější sestavě se všemi reprezentanty a já k tomu přispěl výborným výkonem. Nejsilnější zážitek mám ale z atmosféry prvoligového utkání Slovan Bratislava - FC Vítkovice. Bylo to poslední kolo ligy a domácí museli zvítězit, aby se stali mistry a k tomu jim pomáhalo 50 tisíc diváků. Byla to atmosféra, na kterou se nezapomíná, i když jsme nakonec prohráli…

Proti jakým slavným protihráčům jste si zahrál?
V 1. lize jsem hrál prakticky proti všem našim tehdejším reprezentantům a za Sigmu Olomouc jsem chytal v Göteborgu v odvetě poháru UEFA. Po domácí remíze 1:1 jsme prohráli a vypadli, ale tehdy IFK Göteborg tvořil téměř celý národní tým Švédska a taky v tom ročníku ani jednou neprohráli a pohár UEFA získali.

Co byste popřál Karviné?
Přeji, ať všechny plány a představy, které má vedení klubu se splní a také, ať se zkvalitnění práce s mládeží promítne do mužstva dospělých, které bude hrát stabilně 1. ligu. Karviná by si to určitě zasloužila.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo