Generální partner
Světlý režim
19. duben 2014

Potvrdí Karviná venkovní výhru proti Pardubicím?

Druhý pokus o potvrzení tříbodového zisku z trávníku soupeře budou mít svěřenci Josefa Mazury v nedělním odpoledním zápase proti východočeskému soupeři z Pardubic.

Proč druhý pokus? Po výhře v Mostu totiž Karvinští doma nedokázali zdolat poslední Bohemians Praha, což se před zápasem moc nečekalo. No a minulý týden přivezl tým Josefa Mazury tři body z Prahy, kde vyhrál u nováčka Loko Vltavín 1:0 díky gólu Matěje Fialy. Soupeř však bude papírově těžší. „Druhým pokusem bych to nenazýval. Je to další domácí utkání, ve kterém se o body budeme muset porvat. Pardubice mají kvalitní kádr, navíc jsme na tom bodově úplně stejně,“ prohlásil trenér Mazura.

Karvinský trenér očekává proti kvalitnímu soupeři, kterému to však jde lépe doma než venku, ofenzivní fotbal. „Může nám to sedět, mohli bychom mít víc prostoru. Také bude záležet na tom, který z týmů zvládne lépe koncovku,“ ví Mazura. Jak už bylo řečeno, tak Východočeši jsou silnější v domácím prostředí, což dokumentovali minulý týden, když gólem ze závěru utkání porazili první Táborsko, které se Hradcem Králové na dálku přetahuje o prvenství. Po pátečním zápase Českých Budějovic s Mostem (4:1) se však do čela soutěže dostali Jihočeši. Ale zřejmě jen na pár hodin…



Domácí tým však má úplně jiné starosti, trápí ho marodka. Mimo hru je stoprocentně trojice Knötig, Hottek, Diaby. Kdo dál? „Je to strašné s tou naší marodkou. Další tři kluci měli v týdnu nějaké problémy, takže v tom byl trochu problém. Věří ale, že některý z nich by měl být do neděle fit,“ pokrčil rameny zkušený trenér.

Poslední vzájemné měření sil vyústilo v zajímavou kauzu, která se nakonec dohrála až „u kulatého stolu“. Právě do podzimního utkání, které Pardubičtí vyhráli 2:1, totiž neměl zasáhnout gólman Luděk Frydrych, který měl pozastavenou činnost od Disciplinární komise FAČR. Tím pádem bylo utkání ve prospěch svěřenců Josefa Mazury kontumováno.

Domácí klub se však odvolal u Odvolací a revizní komise FAČR - a uspěl. Pardubičtí se hájili tím, že kvůli administrativní chybě zaviněné špatnou komunikací s disciplinárkou o trestu nevěděli, a namítali, že kontumace je příliš přísným postihem. Odvolací komise jim dala za pravdu a vrátila jim tři body.

Východočechům patří v tabulce venkovních zápasů až desátá příčka za dvě výhry, čtyři remízy a pět porážek při skóre 11:14. Svěřenci Jiřího Krejčího, čerstvě vyhlášeného nejlepším trenérem měsíce března, mohou být se vstupem do jarních odvet spokojení. V šesti utkáních inkasovali pouhé dvě branky, obě na hřišti Fastavu Zlín. Ostatní utkání odehráli s čistým kontem, což budí respekt. „Do jarní části soutěže jsme vstoupili velmi dobře a řekl bych, že až nad očekávání dobře," prohlásil pro klubový web Krejčí.

Utkání 23. Kola FNL MFK OKD Karviná – FK Pardubice začne v neděli 20. dubna v 17:00 pod dohledem hlavní rozhodčí paní Jany Adámkové. Na čarách ji budou pomáhat mužští kolegové Plesar a Antoníček.

V přestávce zápasu proběhne soutěž ve střelbě penalt z řad majitelů vylosovaných bulletinů. Do brány se postaví brankář mladšího dorostu U16 Daniel Jóba. Partnerem poločasové soutěže je pivovar Radegast, tudíž se bude hrát o pěnivý mok. Soutěžit může přijít osoba mladší 18 let, ale cenu může přebrat jen s plnoletým doprovodem. První cenou bude třicetilitrový sud, druhou cenou budou dva kartóny piv Radegast Premium a třetí šťastný výherce obdrží kartón stejné značky. Cena bulletinu je lidových 10 Kč.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905