Generální partner
Světlý režim
25. duben 2014

Tým U19 hostí Zbrojovku, béčko Otrokovice

Další domácí zápas mají před sebou starší dorost a rezervní tým. Devatenáctka doma přivítá silnou Zbrojovku, béčko v extrémně důležitém souboji o záchranu vyzve Viktorii Otrokovice. Tento duel se uskutečním na hlavním hřišti Městského fotbalového stadionu v Karviné-Ráji.

U19

Starší dorost absolvuje v sobotu dopoledne třetí domácí utkání v řadě proti týmu z první čtyřky. Tentokrát do Sportovního centra Kovona dorazí brněnská Zbrojovka, která okupuje v tabulce třetí pozici. „A asi oprávněně. Z posledních osmi zápasů hned sedm dokázali vyhrát, navíc střílí góly a ten tým jen takřka totožný s tím, proti kterému jsme hráli na podzim,“ prohlásil před zápasem trenér týmu U19 Petr Gibala.

Ten předpokládá, že nadcházející zápas bude těžší než obě utkání proti pražským „S“. Slavia i Sparta totiž mají posunuté ročníky tak, že kluci narozeni v roce 1995 nastupují spíše v juniorské lize. „Slavii třeba citelně scházel záložník Sodoma. Upřímně jsem zklamaný, že jsme v těch dvou zápasech nezískali ani bod, protože oba týmy byly slabší než na podzim,“ připomněl Gibala podzimní sběr bodů za výhru na Slavii a remízu na Spartě.

Jeho tým v minulém zápase jasně potvrdil, že venku se mu hraje lépe, když dokázal vyhrát derby na půdě Opavy v poměru 2:1. Na výhru v domácím prostředí čeká starší dorost už od 30. října. „V Opavě jsme byli produktivní a dali čtyři góly, dva však z ofsajdu. Do zápasu se Zbrojovkou si musíme přenést produktivitu a vyvarovat se individuálních chyb. To však opakujeme před každým zápasem,“ uzavřel Gibala.

Utkání MFK OKD Karviná U19 - FC Zbrojovka Brno U19 startuje na Kovoně v sobotu od 11 hodin dopoledne pod dohledem hlavního rozhodčího Jana Machálka.

B tým

Netradičně až v neděli se svým příznivcům představí divizní rezerva. Ve druhém domácím utkání za sebou tentokrát vyzve nováčka z Otrokovic, kterého na podzim na jeho hřišti porazil přesvědčivě 3:1 po brankách Fialy, Pavlíka a Václava Cverny.

Týmu Jana Pejši by tentokrát měli pomoci někteří hráči A-týmu, neboť ten hraje ve Zlíně už v sobotu v podvečer. Jistotou je účast Václava Juřeny, který má ve Fotbalové národní lize nucenou stopku za čtyři žluté karty. Aby tak neztratil zápasový rytmus, nastoupí ze béčko.

Stejně to praktikoval minulý týden také Frýdek-Místek. Útočník Hynek Prokeš měl stopku dokonce za osm žlutých karet, a tak nastoupil za Lískovec, což je farma FM a hattrickem dokázal pomoci k výhře 6:1 v Havířově. Kdyby se podobný kousek povedl také Juřenovi, asi by se nikdo nezlobil.

V minulém kole Karvinští prohráli smolně 3:4 s Brumovem, když se dokázali ze stavu 0:3 fantasticky vrátit do zápasu díky hattricku Denise Siekiery. Bohužel ani to nestačilo, neboť soupeř čtyři minuty před koncem nakonec rozhodl o zisku tří bodů. Karvinské béčko je v tabulce prozatím na třinácté pozici se ziskem 24 bodů. Z toho hned třiadvacet uhrálo na podzim. Otrokovice jsou o dva body zpět na čtrnácté příčce.

Zápas 23. kola Divize sk.E MFK OKD Karviná B - FC Viktoria Otrokovice začíná v neděli 27.4. v 16:00 na Městském fotbalovém stadionu v Karviné-Ráji. Duel bude rozhodovat jako hlavní rozhodčí pan Petr Slavík.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo