Generální partner
Světlý režim
11. květen 2014

Nervózní derby vyhrál díky jednomu gólu Havířov

Velké emoce na hřišti i v hledišti. Utkání dvou vzdálenostně blízkých klubů nakonec vyhrál Havířov díky gólu ze standardní situace a oplatil tak béčku podzimní porážku. Domácí dohrávali zápas v devíti lidech po dvou přímých červených kartách pro Nowinského a Uhra.
MFK Karviná B
sobota 10.5.2014
0:1
(0:0)

Diváci: 0
MFK Havířov
Lipčák - Taraba, Cverna O., Cverna V., Berešík - Koutný, Zielonka (72. Káňa), Holek, Molnári (46. Nowinski) - Kurušta (46. Ryšavý), Uher.
Branka: 66. Förster
ŽK: Molnári, Nowinski, Taraba - Skoupý, Vachtarčík, Zupko
ČK: 56. Nowinski, 80. Uher (oba KAR.)
Rozhodčí: Gloser

Komentář

Béčko Karviné nastoupilo až na jednu výjimku v totožné sestavě, jako ve středu v Hranicích. Pouze Jana Nowinského nahradil v základní sestavě Glauco Molnári. V první půli to byli svěřenci Miroslava Matušoviče, který kvůli zranění koučoval tým ze střídačky, kdo měl více gólových situací, ale všechny vyřešila karvinská obrana v čele s gólmanem Martinem Lipčákem. V desáté minutě zahrozil Havířov poprvé. Zubkov však z deseti metrů míč do sítě nenapálil. Hosté byli i nadále nebezpečnější, ale Lipčák všem pokusům odolával.

Ve 29. minutě přišla jediná vážná akce domácích, která volala po gólu. Uher se probil do vápna, přistrčil Kuruštovi, který ještě přiťukl Molnárimu. Ten však z velmi dobré pozice Smětáka v havířovské svatyni neprostřelil. Za pár minut zahrozilo opět na druhé straně. Z pravé strany doletěl nebezpečný centr na Wojnara, který hlavičkoval o kousek vedle. V tomto okamžiku stálo při domácích štěstí.

Do druhé půle udělali domácí trenéři dvě změny v sestavě. Molnáriho nahradil Nowinski a nevýrazného Kuruštu zase Ryšavý. Byl to právě Jan Nowinski, který strávil na hřišti pouhých deset minut. Poté totiž obdržel za hrubé nesportovní chování červenou kartu a domácí museli dohrávat v deseti lidech. „Jednoznačný zkrat. Honzu jsme poslali do druhé půle proto, že je rychlostní typ a on předvede toto. Jeho vyloučení zápas hodně ovlivnilo,“ zlobil se asistent trenéra Marek Bielan. Rozhodující moment přišel v 66. minutě. Po faulu domácích před šestnáctkou se k zahrání standardní situace postavil Boris Förster a zamířil přízemní střelou naprosto přesně – 0:1.

Od té doby to měli Karvinští ještě těžší a nezmohli se na odpor. V 74. minutě to ještě takřka od rohového praporku zkoušel náhodným centrem kapitán Koutný a nutno podotknout, že moc nescházelo a míč skončil za překvapeným Smětákem. V 80. minutě ještě přišlo velmi přísné vyloučení Uhra, což znamenalo, že domácí dohrávali v devíti lidech. Havířov v posledních minutách zkušeně kouskoval hru střídáním několika hráčů a výhru si už vzít nenechal.

„Havířov byl o ten gól lepší a asi vyhrál zaslouženě, protože jeho hráči šli více za vítězstvím. Oproti minulým dvěma zápasům mě zklamali někteří kluci, od kterých jsem čekal víc. Na malém hřišti je to víc o soubojích, srdíčku a nasazení,“ řekl zklamaný Marek Bielan. Domácí si za celý zápas vypracovali pouze jednu obrovskou šanci, Havířov tři nebo čtyři. „Především v první půli byli hosté opravdu nebezpeční. Navíc jsme dohrávali v devíti a s tím už moc dělat nejde. Potom jsme už jen čekali, zda tam nějaký míč nepropadne a náhodně neudeříme. To se nestalo,“ dodal Bielan.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905