Generální partner
Světlý režim
7. září 2009

U19 drží první místo. Víkendové výsledky dorostu a mládeže.

Čtyři zápasy, čtyři vítězství, skóre 18:1 a první místo. Taková je bilance U19 v dorostenecké divizi. Konkurent Karviné v boji o postup HFK Olomouc ztratila body za domácí remízu s Přerovem. Navýšit bodové vedení nad olomouckými může U19 již o tomto víkendu, kdy HFK Olomouc hostíme na stadionu Kovony.

FK Bystřice p. Hostýnem - MFK OKD Karviná U19 0:4 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 21. a 28. Puškáč, 52. Poštulka, 83. Setlak

Sestava MFK OKD Karviná: Stach - Večeřa, Janík, Žebrok, Nowinski – Benauer, (67. Koutný), Setlak, Puškáč, Timp (71. Papuga) - Jaworski (64. Wojaczek ), Poštulka

Domácí tým se od začátku utkání zatáhl na vlastní polovinu a bránil v deseti. Každou možnost využíval k rychlým brejkům. V prvních dvaceti minutách jsme soupeře přitlačili před vlastní pokutové území a své gólové šance neproměňovali. Ve 21. minutě si Puškáč narazil s Jaworskim a prvně jmenovaný po samostatné akci přes tři hráče prostřelil gólmana - 1:0. Zvýšení na 2:0 opět zařídil Puškáč z pokutového kopu po faulu na Jaworského. Zlomový okamžik pro domácí tým nastal ve 35. minutě, kdy neproměnili pokutový kop, který náš brankář Stach chytil. Ve druhém poločase se Stach opět vytáhl při standardních situacích soupeře, kdy chytil dva velmi dobře zahrané přímé kopy. Na 3:0 zvyšoval po přihrávce Nowinského na první tyči Poštulka a gólový účet utkání uzavřel v 83. minutě Setlak střelou z 22 metrů - 4:0.

FK Krnov - MFK Karviná OKD U18 1:0 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Kanský - Sznapka (60. Lukosz), Varga, Mleziva, Žídek - Koutný, Jaskólski, Stračánek (50. Kaša ), Zahatlan (70. Skoč) - Graňák, Beránek

Další venkovní utkání s kvalitním soupeřem jsme opět nezvládli. A to hlavně díky naší velice slabé produktivitě. Soupeř si za celý zápas vytvořil jednu gólovou příležitost (po naší chybě v obraně) a dokázal ji proměnit. Kdežto my jsme nedokázali zúročit minimálně čtyři vyložené brankové příležitosti. Tentokrát svůj standardní výkon nepředvedly ani naše opory a tak věříme, že již příští zápas, kdy zajíždíme opět na hřiště soupeře (tentokrát do Dolního Benešova), odčiníme porážku a dokážeme již naplno bodovat.

Bystřice p. Hostýnem - MFK OKD Karviná U17 1:3 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 37. Roman, 46. Seget, 66. Marek

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel (80. Dočekal) - Dančík (47. Fischbach), Stanowski, Maryniok, Kupczak - Gorniok, Otisk (57. Egri), Roman, Seget (75. Třaskalík), Legierski (68. Hankus), Marek

Utkání mělo opět stejný průběh. Soupeř urputně bránil a naše družstvo zahazovalo jednu brankovou příležitost za druhou... Již ve 12.minutě šel sám na hostujícího brankáře Legierski, jenomže se šance zalekl a ze 17 -ti metrů zbrkle vystřelil... O pár minut později si to se stejným výsledkem zopakoval. Trochu klidu na naše kopačky přinesl až úvodní gól dobře hrajícího Romana, který po velice pohledné akci vedené přes osu Marek - Seget, skóroval. Další brankový úspěch jsme zaznamenali ve 46.minutě, kdy se po krásném křižném pasu Otiska uvolnil Seget a skóroval. V 59. minutě obrana "vyrobila" v rozehrávce chybu a soupeř nám vstřelil první branku sezóny. O pár minut později se blýsknul nádhernou individuální akcí velice dobře hrající Marek, a zvýšil na 3:1. Za zmínku stojí ještě standardní situace, kterou z 22 metrové vzdálenosti zahrával Stanowski... Jeho pěkná střela přeletěla přes zeď, bohužel trefila pouze tyč.

Krnov - MFK OKD Karviná U16 1:8 (1:3)

Branky MFK OKD Karviná: 2. a 71. Hampl, 20. a 36. Černoch, 65. a 66. Owczarzy, 72. a 78. Blaho

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrňák - Bizoň (52. Kantor), Dančík, Toman, Helis (48. Malatinský) - Hanzel, Blaho, Černoch, Vlček - Owczarzy, Hampl (34. Gizara)

Utkání jsme začali výborně a již ve druhé minutě jsme se ujali vedení. Do 20. minuty jsme si vypracovali ještě pět vyložených šancí a to zejména po akcích našeho nejlepšího hráče Pavla Hanzela, ale skórovali jsme jen jednou. Chyběl nám důraz a dostatečný počet hráčů v pokutovém území. Poté šla kvalita naší hry dolů. Produkovali jsme mnoho nepřesností a chybělo více pohybu před pokutovým územím soupeře.Ve druhé půli jsme hru zpřesnili a zrychlili, a svou převahu vyjádřili i brankově.

MFK OKD Karviná U15- FC Hlučín 3:1 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná: 15. a 45. Kurušta, 68. Šlampiak

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Mencel (48. Onderka), Cienciala, Kloda, Frisch (36.Berešík) - Šlampiak, (68. Zielonka), Wenglorz, Uher, Siekiera (60. Derík) - Kurušta, Kubiš (36. Sivák)

Těžké utkání, ve kterém byl soupeř fotbalovější. Ale naši hráči dokázali bojovností a proměňováním svých šancí dovést zápas do vítězného konce. Pochvalu si zaslouží všichni hráči za bojovnost a nasazení, ale vyzvednout zaslouží brankář Pecha, který mužstvo několikrát podržel a zabránil hostům skórovat. Výborný výkon předvedl i střelec dvou branek Kurušta a opora obrany Cienciala.

MFK OKD Karviná U14 – Jablunkov 5:0 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 27. a 32. Puškáč, 50. Chnúrik, 58. Moskal, 63. Puchel

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Moskál, Szkuta, Jadamík (48. Svoboda), Zeisberger (50. Iliadis) - Hubáček (40.Kurz), Molnári, Puškáč (40. Chmelař), Cileček - Puchel, Chnúrik (54. Kyjonka)

Do utkání jsme šli jako papírový favorit. Zavánělo to podceněním soupeře,ale kluci hráli zodpovědně a počkali si na svoje šance. Výsledek mohl skončit daleko větším rozdílem, jen kdyby jsme zachovali větší klid v koncovce.

MFK OKD Karviná U13 - FC Hlučín 0:5 (0:2)

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel (31. Sliva) - Řapek, Šiška, Matějek (31. Ženíšek), Szkuta - Kolek, Hilbert (31. Lichtblau), Lingr (45. Popek), Ligocký - Bystřický (31. Galusek), Putyera (31. Malyjurek)

Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. V 1. minutě jsme se dostali do pokutového území a být větší důraz mohli jsme jit do vedení. Postupem času nás soupeř přehrával a my jsme se snažili pouze odolávat tlaku. Výsledkem byly pouze dvě obdržené branky, což byl pro nás úspěch. Do druhé poloviny jsme šli se záměrem snížit a utkání zdramatizovat. Jelikož soupeř využil v první minutě druhého poločasu svou šanci a šel do třígólového vedení, na našich hráčích bylo vidět, že není v silách soupeře překonat. Postupem času soupeř exceloval a můžeme byt rádi, že utkání neskončilo větším rozdílem. Za bojovnost si zaslouží všichni pochvalu.

MFK OKD Karviná U12 – Jablunkov 0:1

FK Staříč - MFK OKD Karviná C starší 4:2 (2:1)

Branky MFK OKD Karviná: 23. Macko, 48. Iliadis

Sestava MFK OKD Karviná: Kubica - Petyniak, Koniuch, Konopka (25. Dičík), Jastrzembski (36. Bouřa) - Iliadis, Šťastný, Kubačák (62. Sicha), Macko - Kendzior, Gašo (36. Barčák)

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo