Generální partner
Světlý režim
3. červen 2014

Jedině výhra zajistí šesté místo, Karviná-Varnsdorf (st,18)

Poslední utkání této sezóny obstará duel proti severočeskému Varnsdorfu. Pokud svěřenci Josefa Mazury vyhrají, skončí na šesté pozici. Když zápas dopadne jakkoliv jinak, bude záležet na výsledku fotbalistů Ústí nad Labem. Zápas začne ve středu v 18 hodin

Po sobotním vítězství v Sokolově je ve hře umístění v nejlepší šestce. O náboj ve středečním utkání je tedy postaráno. „Jsme za to rádi a určitě se chceme s fanoušky rozloučit vítězstvím, které by nám tu šestou příčku zaručilo. Nebude to snadné, Varnsdorfu se momentálně daří, ale je určitě v našich silách vyhrát,“ řekl před utkáním trenérem Josef Mazura, který od Varnsdorfu neočekává nějakého „zanďoura“. „Podle mě budou hrát kombinačně. Sice jim stačí bod, ale je to poslední kolo a budou chtít vyhrát,“ myslí si.

Karvinský kouč bude moci do utkání nasadit po dvouzápasové stopce kapitána Davida Mikulu, a také Václava Koutného. Ten chyběl jedno utkání. Říká se však, že vítězná sestava se nemění. Jak to tedy ve středu bude? „K drobným změnám asi dojde,“ usmál se Mazura s tím, že se dají očekávat změny v obranné čtveřici.



Aktuálně šestému celku Fotbalové národní ligy, který vede Zdenko Frťala, se daří. Z posledních čtyř zápasů hned třikrát vyhrál. Naposledy zdolal v sobotu v domácím prostředí Fastav Zlín 2:1, navíc kapitán Matěj Kotiš neproměnil penaltu. Tato výhra zajistila týmu ze severu Čech konečné umístění v horní polovině tabulky, což se Varnsdorfu podařilo už třetí sezónu za sebou.

Podzimní vzájemný zápas, kterým oba týmy sezónu zahájily, skončil vítězstvím Karviné 2:1. Jaká je vzájemná bilance obou soupeřů? Vzácně vyrovnaná. Třikrát se po závěrečném hvizdu radovaly obě strany a jen jednou skončilo utkání remízou. Utkání 30. kola FNL MFK OKD Karviná - FK Varnsdorf startuje ve středu 4. června v 18 hodin pod dohledem hlavního rozhodčího Martina Nenadála. Asistovat mu budou pánové Hock a Peřina.

V přestávce zápasu proběhne soutěž ve střelbě na přesnost z řad majitelů vylosovaných bulletinů. Partnerem poločasové soutěže je pivovar Radegast, tudíž se bude hrát o pěnivý mok. Soutěžit může přijít osoba mladší 18 let, ale cenu může přebrat jen s plnoletým doprovodem. První cenou bude třicetilitrový sud, druhou cenou budou dva kartóny piv Radegast Premium a třetí šťastný výherce obdrží kartón stejné značky. Cena bulletinu je lidových 10 Kč.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo