Generální partner
Světlý režim
14. červen 2014

Fiala: Nejlepší sezóna v kariéře? Zcela určitě!

Výbornou sezónu prožil záložník Matěj Fiala, ze kterého se stal kanonýr. Hlavně jarní část měl impozantní a hlavně díky jeho gólům se sbíraly body. V měsíci dubnu se také stal Hráčem měsíce, když ho jím vyhlásila Ligová fotbalová asociace.

Matěji, v předposledním utkání v Sokolově jste se dočkal jubilejní desáté trefy v sezóně. Oddechl jste si, že jste ty trefy stihl zaokrouhlit?

Trvalo mi to, že? Ale jo, myslel jsem na to. Na západě Čech jsem tu střelu tlačil do sítě i očima (smích). Naštěstí to tam o tyčku zapadlo. Pak jsem měl ještě jednu šanci, ale to mi nevyšlo. Ale tak jsem aspoň přihrál Erikovi na jeho premiérový gól (úsměv).

Takže se dá říct, že to byla vaše nejlepší sezóna v kariéře?

Zcela určitě ano. Padalo mi to tam slušně, ale gólů mohlo být víc. I tak jsem spokojený. Tolik gólů jsem dal naposledy ve Zlíně někde v dorostu.

Kterého gólu z těch deseti si ceníte nejvíc?

Asi toho, kterým jsme vyhráli v Praze s Vltavínem. Týden nato jsem dal vlastně dva Pardubicím. Ale i v Sokolově byl můj gól důležitý, protože se nám podařilo vyrovnat a na konci jsme to vítězství nakonec urvali. Ale z každého gólu jsem měl pochopitelně radost.

Až do závěrečného kola bylo o co hrát. Konkrétně jste hráli o konečnou šestou příčku. Nakonec to bohužel nevyšlo.

Šesté místo by nakonec asi bylo hezké, ale nepodařilo se. Aspoň, že jsme si výhrou v Sokolově zajistili umístění v horní polovině tabulky.



Čím si vysvětlujte výsledkové výkyvy, kterým jste se během celé sezóny nevyhnuli? Tahali jste sérii úspěchů, ale taky celou řadu bodových, ale i herních výpadků.

Ty výkyvy opravdu byly velké a fakt nevím, co se stalo. Možná nekoncentrovanost? Vážně si to nedokážu vysvětlit. Když na nás spadla ta psychická deka, tak nešlo nic. Na druhou stranu, když se dařilo, tak se fakt dařilo. Do čeho jsme kopli, to skončilo v síti.

Nyní máte dovolenou. Co vás čeká, kde ji budete trávit?

V prvé řadě se fakt těším. A přítelkyně taky, protože se během sezóny vidíme jen dvakrát týdně. Poletíme do Turecka a pak budu i doma s rodinou.

Pro vás osobně tedy výborná sezóna se vším všudy. Real Madrid, jehož jste fanoušek, vyhrál Ligu mistrů.

Ano, ano. Taky spokojenost. Bedlivě jsem všechno sledoval a musím říct, že to byl zasloužený triumf. Sice si ten vyrovnávací gól schovali až na 93. minutu, ale to je fotbal. V prodloužení už pak Real jasně dominoval a Atlético nemělo nárok.

Ve čtvrtek začalo MS v Brazílii. Budete jej sledovat a komu budete držet palce?

Dívat se budu určitě, ale favorita úplně nemám. Ale asi Anglii, která tento šampionát nevyhrála už fakt dlouho, a pořád patří ke špičce. Určitě to bude zajímavý turnaj a těším se na něj.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo