Generální partner
Světlý režim
18. červen 2014

Ohlédnutí za sezónou II. - Fiala táhl tým svými góly

Ve druhém ohlédnutí za uplynulou sezónou zamíříme ke střelcům, brankářům a karetním hříšníkům. Asi tím nejzásadnějším faktorem je skutečnost, že střelcům vévodil Matěj Fiala s deseti zásahy. Hned osm tref zaznamenal v jarní části soutěže.

Karvinští fotbalisté zakončili sezónu 2013/2014 Fotbalové národní ligy na osmém místě s dvaačtyřiceti body za dvanáct výher i proher a šest remíz. Zajímavostí je skutečnost, že svěřenci bývalého kouče Mazury ani jednou v sezóně neremizovali na hřišti soupeře. Všech šest remíz uhráli doma, což se do konečné tabulky zcela jistě promítlo. V tabulce domácích zápasů skončili Karvinští čtvrtí se ziskem sedmadvaceti bodů. Venku uhráli bodů patnáct a to stačilo jen na desáté místo.

Celkové skóre za sezónu? 44 vstřelených gólů značí čtvrtý nejlepší útok a 39 obdržených gólů zase průměrné deváté místo v této statistice. Největší zásluhu na počtu nastřílených gólů měl Matěj Fiala, který se trefil hned desetkrát. Za ním byl až pětigólový Vladavič, který však v zimě Karvinou opustil, ale i přesto mu to na pomyslné stříbro stačilo. Třetí místo patří Jakubu Hottkovi se čtyřmi zásahy. Za zmínku také stojí, že hned sedm branek vstřelil Fiala na soupeřových hřištích a doma se trefil pouze třikrát.

Z brankářských statistik vyplývá, že nejvytíženějším gólmanem byl Branislav Pindroch, který zasáhl celkem do 26 zápasů, v nichž inkasoval 32 gólů, ale hned osmkrát udržel čisté konto. Svého kolegu Martina Lipčáka nepustil na jaře do brány ani na jednu minutu. Sezónu však zahajoval jako dvojka za Lukášem Palečkem, který ale v zimě přesídlil do Třince výměnou právě za Lipčáka.

V celé sezóně uviděli karvinští fotbalisté hned 70 žlutých karet. Nejtrestanějším z nich byl kapitán David Mikula, kterému rozhodčí ukázali žlutý kartónek hned osmkrát. O dva kousky méně uviděl Michal Gonda. Červených karet bylo k vidění málo – jen tři. Z toho dvě v jarní části.

A počet diváků na stadionu? Přesná čísla máme pochopitelně z domácích utkání. Patnáct duelů vidělo na Městském fotbalovém stadionu v Karviné-Ráji celkem 20 300 fanoušků, což činí průměr něco málo přes 1350 příznivců na utkání. Děkujeme!!

Střelci celkem

10 – Fiala, 5 – Vladavič, 4 – Hottek, 3 – Eismann, Gonda, Mišinský, Ciku, 2 – Jovanovič, Mikula, Svatonský, Holek, Pavelka, 1 – Ofori, Kurušta, Puchel.

Střelci jaro (včetně listopadové předehrávky)

8 – Fiala, 2 – Eismann, Hottek, Holek, Gonda, 1 – Svatonský, Ofori, Kurušta, Puchel.

Brankáři celkem

Pindroch – 26 zápasů, 2318 minut, 32 obdržených gólů, 8 čistých kont.

Paleček - 3 zápasy, 202 minut, 4 obdržené góly, bez čistého konta.

Lipčák - 2 zápasy, 180 minut, 3 obdržené góly, bez čistého konta.

Žluté karty – celkem 70

8 – Mikula, 6 – Gonda, 5 – Juřena, Hottek, 4 - Ofori, Koutný, 3 – Cverna O., Knötig, Vaněk, Eismann, Jovanovič, Hoffmann, Pavelka, 2 – Cverna V., Halaška, Svatonský, Ciku, Uvíra, Vladavič, 1 – Kurušta, Fiala, Holek, Mišinský, Paleček.

Červené karty – celkem 3

1 – Hottek, Knötig, Jovanovič.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905