Generální partner
Světlý režim
2. červenec 2014

Dvanáctka nabírala v Německu cenné zkušenosti

V Severním Porýní-Vestfálsku se žákovské družstvo U12 rozhodně neztratilo. Během dvou dnů sehrálo hned jedenáct zápasů, což znamenalo 220 minut strávených na hřišti. Samotné výsledky nebyly až tak důležité a stačily těsně za elitní dvacítku.

Dvoudenního velkého mezinárodního turnaje v německé Rhedě se za účasti 32 celků ze sedmi zemí svěřenci Zbyška Gazdy zúčastnili hlavně kvůli otestování svých vlastních dovedností, a také jak obstojí v konkurenci evropských celků. „Mohu být spokojený. Po fotbalové stránce jsme nezaostávali a soupeřům jsme byli vyrovnaným protivníkem. Výjimkou bylo utkání proti Bielefeldu. To nám úplně nevyšlo,“ řekl Gazda.

Turnaj se hrál v počtu 8+1 a hlavním problémem podle Gazdy bylo, že jeho hráči se nedokázali vyrovnat s ofsajd systémem, na který se hrálo od půlky hřiště. „Tam nás soupeři často dostávali do pasti. Po technicko-taktické stránce jsme byli malinko pozadu,“ přiznal trenér týmu U12. „Ale jinak to byla pro všechny velká zkušenost. Jen víc takových turnajů.“

Celkově tento turnaj ovládla německá družstva, která obsadila první čtyři místa. Vítězem se stali žáci Werderu Brémy před Bochumí. Nejlepší „neněmecký“ celek byl anglický Cambridge United na pátém místě. „Závěrem bych chtěl poděkovat sponzorovi, a také našemu klubu za možnost zúčastnit se takovéhoto turnaje,“ poděkoval Zbyšek Gazda.

Výsledky Karviné – HB Koge 0:1, Immnebeck 0:1, Clarholz 1:1 (Golasowski), Memmingen 0:1, Bielfeld 0:4, Chemnitz 0:1, Waiblingen 1:1 (Stuchlík), Bate Borisov 0:1, Rheda 7:1 (Golasowski a Popov 2, Goj, Volný a Kadlíček 1), Harsewinkel 4:0 (Kadlíček 2, Golasowski, Jurásek 1), Waiblingen 1:0 (Golasowski).

Konečné pořadí: 1. Werder Brémy, 2. Bochum, 3. St. Pauli,… 21. MFK Karviná.

Turnaje se zúčastnili: Jakub Drobek, Jan Volný, Ondřej Adamus, Vojtěch Kadlíček, Jaroslav Rychtařík, Jan Malý, Matěj Jurásek, Kacper Zych, Adam Palička, Aleš Stuchlík, Patrik Goj, Matyáš Popov, Lukáš Golasowski, David Čopík, Vasilis Michalidis a Dominik Pastušek.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo