Generální partner
Světlý režim
20. červenec 2014

Matěj Fiala: Zlomím to a zase začnu střílet góly

Letní příprava je u konce a nejlepší karvinský střelec minulé sezóny má v kolonce gólů nulu. Nejen o tom, ale například i o pohárovém utkání nebo o generálce proti Termalice mluvil Matěj Fiala v rozhovoru.

Matěji, sobotním zápasem jste uzavřeli epizodu letní přípravy a nejlepší střelec minulé sezóny se ani jednou neprosadil. Necháváte si to na ostré zápasy?

No snad, doufám v to. Prozatím z toho nedělám vědu. V zimní přípravě se mi také nepodařilo skórovat ani jednou a zlom nastal až v mistrovských zápasech (úsměv). Pochopitelně přátelák a mistrák je úplně něco jiného, ale na druhou stranu i v přípravných zápasech musíme hrát naplno, protože bojujeme o místo v sestavě.

Vnímáte i tu skutečnost, že tým se posílil a dostat se do základu bude těžší než na jaře?

Konkurence je tady teď opravdu velká, posílilo se hodně. Navíc, kdo přišel, tak má ligové zkušenosti. Teď už jde jen o to, abychom se pořádně sehráli. Ale to byl určitě záměr vedení klubu i nového trenéra, aby vytvořili zdravou konkurenci, kde si nikdo nebude základní sestavou jistý. Kdo nebude v tréninku makat na sto procent, ten nebude hrát.

Proti polskému soupeř, který hraje také druhou nejvyšší soutěž, jste měl na konci poločasu jednu velmi dobrou šanci. Co jste udělal špatně?

Byl jsem rychlejší než míč, špatně jsem si ho přebral a už v záklonu jsem se do toho opřel. Bohužel střela šla hodně nad bránu. Tohle byla tutovka a měl bych to proměnit.

Celkově utkání nebylo vůbec špatné úrovně. Ideální generálka před pohárovým utkáním?

Já myslím, že ano. Poláci byli rychlí a běhaví, ke konci přípravy výborný soupeř. Pro nás určitě dobrá prověrka.

V minulém týdnu jste kvůli lehčímu zranění vynechal jeden z duelů proti třetiligovým týmům. Už jste v pořádku?

Před zápasem s Hlučínem jsem si udělal lehčí výron kotníku. Nyní to už je, a musím to zaklepat, v pořádku.

Před startem nového ročníku vás čeká první kolo Poháru FAČR. Budete cestovat na hřiště jednoho z dvojice divizních týmů. Jaké jste si pro tuto sezónu vůbec vytyčili cíle v této soutěži?

Minimálně prvními dvěma koly proti divizním a třetiligovým týmům bychom měli projít, to je bez debat. Všichni ale víme, že pohár je ošidný. Pro nás dvě kola musí být samozřejmostí, i když budeme hrát venku a domácí outsideři se na nás určitě pořádně vyhecují. Ve třetím kole se teoreticky můžeme potkat s Opavou. Chtěli bychom určitě dojít co nejdál a přivítat společně s fanoušky nějakého zvučnějšího soupeře.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo