Generální partner
Světlý režim
30. červenec 2014

Trenér Weber před sobotním startem sezóny

S trenérem Jozefem Weberem jsme rozebrali letní přípravu, pohyb v hráčském kádru, kapitána pro nadcházející sezónu, ale třeba i základní sestavu pro sobotní utkání. Další část rozhovoru bude k přečtení v sobotním zápasovém bulletinu. Těšit se můžete na jeho názory třeba na MS v Brazílii...

Jak jste spokojený s kádrem mužstva, který máte tři dny před startem soutěže k dispozici?

Trenér by neměl být nikdy spokojený (úsměv). Ale přeci jen jsme si dali v klubu určitý cíl a chtěli jsme, aby doplňování kádru mělo hlavu i patu. Prozatím však spokojený jsem, ale zároveň věřím, že v průběhu srpna ještě posílíme.

Během léta se zde protočilo poměrně dost fotbalistů. Ale přeci jen takový Vukadin Vukadinovič se jevil rozhodně nejlépe. Nakonec ho ulovila pražská Slavia. Jak moc tohle mrzí?

Toto se bohužel stává. Vukadinovi se tady líbilo a myslím si, že tady jednou zavítá (opět úsměv). Ale nezastírám, že jsem nejen já byl trošičku zklamaný. Ale dostal ligovou nabídku a dá se to pochopit.

Hodně fotbalistů také odešlo. Kdybyste si mohl z jarního kádru někoho tady nechat, kdo by to byl?

Určitě Michal Gonda. Spojil jsem se s ním i telefonicky a snažil se ho přemluvit. Ale Michal dal, bohužel pro nás, přednost rodině a vrátil se na Slovensko.

Horlivě jste hledali a ještě hledáte pravého beka. Nově přišel Ján Hatok, ale v posledních dvou zápasech na tomto postu alternoval útočník Václav Juřena. Jak vás napadlo zkusit na této pozici právě jeho?

Podobný problém jsem řešil i v Bohemce, kdy jsem na pravého beka dal útočníka Matěje Štochla. Musím uznat, že tam odehrál velice dobré zápasy. Myslím si, že pokud je hráč rychlý a dynamický, tak při troše štěstí a nácviku by to měl zvládnout. Navíc zastávám názor, že nejlepší beci jsou záložníci nebo obecně ofenzivní hráči. To nám během přípravy deklaroval na druhé straně Pavel Eismann.

Právě na Pavla Eismanna jsem se chtěl zeptat. Počítáte s ním i nadále na levou stranu obrany?

Ano, na tuto pozici hledáme tzv. poloútočníky. Ale pochopitelně s tím, že jiní hráči musí v defenzivě plnit i některé úkoly za něj.

Zůstaňme ještě u Pavla. V posledních zápasech měl na ruce kapitánskou pásku. Znamená to tedy, že jím bude i minimálně během podzimní části sezóny?

Ano, Pavel bude kapitánem týmu. Vybral jsem si ho sám, mám s tím dobré zkušenosti. Jeho zástupci budou Honza Trousil a Ríša Vaněk.

Když se ještě vrátíme k přípravě, tak během ní jste se také hodně nacestovali. Jak se na to s odstupem času díváte?

Máte pravdu, toho cestování bylo i na můj vkus hodně. Například do Terchové k zápasu s Dolným Kubínem v tom horku. Nic moc. Ale pokud bychom měli příště vycestovat k utkání k velmi kvalitnímu soupeři, jakým byla například Wisla Kraków, tak to pak mění situaci. Navíc i pro mladé hráče typu Duda, Puchel a další je to velká škola. Ale do přípravy jsem už nemohl moc zasahovat, ale i přesto oceňuji práci lidí v klubu. Není vůbec jednoduché najít soupeře, když navíc některé ligy začínají dříve a jednotlivé týmy jsou v jiné části přípravy. Další věci bylo to, že jsme chtěli i soupeře, kteří nejsou z regionu.



Střelecky se prozatím trápí nejlepší střelec minulé sezóny Matěj Fiala. Jak vypadá na tréninku, padá mu to tam?

Matěj na tréninku pracuje dobře. Nemohu mu nic vytknout. Ale minulý rok vyletěl a nyní to bude mít těžší. Soupeři si ho budou víc všímat a veřejnost i s fanoušky od něj budou očekávat góly. Matěj je velmi dobře rychlostně vybavený fotbalista, což je momentálně hlavní atribut fotbalu. Věřím, že střeleckou smůlu zlomí třeba už v sobotním zápase.

Máte už jasno o základní sestavě?

Takřka ano. Váhám jen na dvou místech. Hráči se ji už ve čtvrtek dozví. Je mým stylem prozradit týmu sestavu dva dny před zápasem.

Po pohárovém utkání v Kozlovicích jste říkal, že v týdnu před zápasem proti Mostu se zaměříte hlavně na útočnou činnost. Platí to?

Ano, ano. Nechci to zakřiknout, ale obrana se jeví v pořádku, tři zápasy jsme nedostali gól. Ale ofenziva je složitější. Škoda, že jsme si nemohli užít právě pohárový zápas. Sice jsme brzy vstřelili gól, ale pak se nám už nepodařilo přidat druhý. Nakonec jsme ho dali, ale až v samotném závěru. Věřím, že našim ofenzivním hráčům to tam bude postupně padat. Předpoklady na to všichni mají.

Koho vůbec považujete za hlavní favority nadcházejícího ročníku Fotbalové národní ligy?

Jasná je Sigma Olomouc. Velké pokroky udělalo Táborsko nebo Zlín. Věřím, že těmto týmům budeme zdatně konkurovat. Bude však nutný opravdu týmový výkon, kdy se jeden za druhého bude obětovat. Chceme lidi fotbalem bavit, ale zároveň u toho musí kluci především makat a po zápase být doslova sedření. Pak by nám fanoušci mohli i odpustit, když se třeba nepodaří zvítězit!

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo