Generální partner
Světlý režim
20. srpen 2014

Tomáš „Sammer" Janíček: Zahraničí? Lákalo mě

V bulletinu k utkání s Kolínem vyšel obsáhlejší rozhovor s Tomášem Janíčkem. My vám jej nyní přinášíme i zde na webu.

Tomáši, jaké máte pocity z prvního druholigového angažmá v kariéře?

Na závěry je ještě brzy, ale Fotbalová národní liga je slušná soutěž. Určitě je bojovnější než Synot liga. Sám jsem zvědavý, jak to bude pokračovat dál.

Co vy a zahraničí? Kromě angažmá v Nitře jste nikde jinde nebyl. Nelákalo vás to ven?

To víte, že lákalo. Ale většinou jsem byl pod smlouvou. Vlastně jsem věděl jen o jedné konkrétní, ale nevyšlo to.

Fanoušci by si vás měli asi nejvíce pamatovat z působení v Mladé Boleslavi, kde jste strávil šest let. Jak na tuto etapu kariéry vzpomínáte?

Převládají převážně pozitiva. Během toho působení jsem poznal spoustu trenérů i spoluhráčů, zahrál jsem si evropské poháry. Mladá Boleslav byla a je ambiciózní klub. Musím říct, že v českých podmínkách není šestileté angažmá vůbec krátkou dobou.

Mluvil jste o trenérech. Zeptám se záměrně jen na dva, kteří vás v Mladé Boleslavi trénovali - Dušan Uhrin mladší a Miroslav Koubek. V minulém týdnu Viktoria Plzeň právě Uhrina odvolala a nahradila jej Koubkem. Kdybyste měl oba v krátkosti popsat, tak jací byli?

Dušana Uhrina jsem zažil půl roku, do Boleslavi nastoupil po Pavlu Hapalovi (ten vedl Janíčka v Nitře – pozn. autora). Byl to náročný, ale korektní trenér. Pana Koubka bych charakterizoval podobně, ale ten si zase opravdu pořádně potrpěl na životosprávu.



Jaký vůbec máte názor na Uhrinovo brzké odvolání? Přeci jen ho znáte, co mohl udělat špatně?

Nerad bych se pouštěl do nějakého polemizování, protože nevím, jaké měl vztahy s vedením či samotnými hráči. Ale je faktem, že v Plzni vydržel opravdu krátce. Ale tím zásadním faktorem jeho odvolání byl neúspěch v předkole proti rumunské Ploješti.

S Boleslaví jste ochutnal i atmosféru evropských pohárů…

No, hrál jsem jen předkolo proti kyperskému týmu AEK Larnaca a moc v dobrém na to nevzpomínám. Na Kypru bylo hrozné vedro, prohráli jsme tam 0:3 a navíc jsem zavinil penaltu (trpký úsměv). Potom jsme ještě v jedné sezóně šli do pohárů pod Miroslavem Koubkem na úkor Sigmy Olomouc, kvůli její tehdejší korupční kauze. Ale v přípravě jsem si bohužel zranil koleno.

S kolenem jste měl dvakrát celkem vážný problém. Prý jste dokonce i nějaký čas hrál pod prášky…

Je to pravda, ale jednoho dne už to prostě nešlo a operace byla nevyhnutelná. Až na operačním sále se ukázalo, že kromě zadního zkříženého vazu mám prasklou i chrupavku. Teď to musím zaklepat, ale v rámci možností se cítím relativně dobře, koleno drží. Musím však víc dbát na regeneraci. Tím nechci říct, že bych to někdy flákal, to určitě ne. Ale nyní jsem ještě pečlivější.

Co to obnáší?

Ve volném čase s kolenem třeba cvičím. Prostě musím dělat něco navíc.

Jak ještě trávíte volný čas? Konečně jste tady pohromadě s rodinou, takže zřejmě se věnujete hlavně jí, ne?

Přesně. Jezdíme tady po okolí, byli jsme se už podívat v ostravské ZOO. Ale i v Karviné se dá něco najít a zabavit se.

Nikdo vám neřekne jinak než „Sammer“. Je to přezdívka po bývalém německém reprezentantovi a držiteli Zlatého míče z roku 1996 pro nejlepšího hráče Evropy. Kdy jste k ní přišel?

No to už je dlouho, bylo to ještě ve zlínském dorostu. Mamka jednoho našeho spoluhráče se na nás jezdila dívat. Já byl rezavý a ostříhaný dohola. Říkala mi, že vypadám jak Matthias Sammer.

Nevadí vám to?

Vůbec ne. Spíš je zvláštní, že některé mladší ročníky už ani neví, kdo to ten Sammer vlastně je (smích).

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905