Generální partner
Světlý režim
20. září 2014

Cenné domácí vítězství, Karviná-Zlín 2:1

Vítěznou rozlučku se stadionem mají za sebou fotbalisté Karviné. Ti porazili v 7. kole Fotbalové národní ligy Zlín 2:1 po trefách Urgely a Trousila. V samotném závěru už pouze snížil exbaníkovský Kraut.
MFK Karviná
sobota 20.9.2014
2:1
(1:0)

Diváci: 824
FC Zlín
Pindroch – Růžička, Trousil, Cverna, Eismann – Skwarczek (84. Kurušta), Vaněk – Juřena (73. Hatok), Budínský (90. Duda), Fiala – Urgela.
Dostál – Pazdera, Malý, Hubáček, Benčík – Hájek – Holík (81. Malcharek), Živulič, Chmelo (61. Kurtin) – Železník, Poznar (78. Kraut).
Branky: 27. Urgela, 85. Trousil - 88. Kraut
ŽK: Skwarczek, Trousil - Železník, Živulič
Rozhodčí: Marek – Kotík, Vysloužil

Komentář

Vyrovnaný a napínavý zápas až do závěrečného hvizdu sledovali diváci v Karviné, kteří se po třech sezónách dočkali ve vzájemném utkání těchto soupeřů více než jedné branky. Nutno však podotknout, že až do 85. minuty to opět vypadalo pouze na jediný gól. Trenér domácího týmu musel před zápasem řešit problémy se sestavou, jelikož se mu na pátečním předzápasovém tréninku zranili hned dva hráči – Jaroslav Zelený a Mihailo Jovanović. Příležitost tak dostal Václav Cverna a Václav Juřena. Ten se objevil na pravé straně zálohy, vlevo nastoupil Matěj Fiala.

Úvod utkání toho příliš zajímavého, kromě nebezpečné hlavičky Urgely, nepřinesl. Stejný hráč však o dvacet minut později mířil naprosto přesně. Skwarczek přenesl míč na Juřenu, ten ho přiťukl právě Lubomíru Urgelovi a ten uklidil míč za gólmana Dostála – 1:0! Po chvíli předvedl výborný obranný zákrok kapitán Eismann, když ve vápně zastavil skluzem míč vystřelený Poznarem.

Ve 36. minutě to mohlo být už o dva góly. Na centr z pravé strany nedoskočil Urgela, z čehož byl evidentně překvapený Matěj Fiala, který dva metry od brankové čáry nezakončil dostatečně razantně, a míč tak Dostál lapil. „Já ten gól snad nedám! Opravdu jsem nečekal, že to ke mně doletí,“ utrousil po zápase Fiala. Chvíli před odchodem do kabin pak zabrnkal všem na nervy brankář Pindroch, protože měl problémy s rozehrávkou a málem mu míč před prázdnou bránou ukradl hostující Poznar.

Do druhé půle vletěli aktivněji hosté ze Zlína, kteří si vytvořili dvě velmi nebezpečné akce, které je v konečném důsledku stály body. Nejprve byl ve velké šanci Poznar a za dvě minuty Železník ve skluzu těsně minul cíl. A do třetice ševci – Kurtin také selhal. Následně se hra vyrovnala a pět minut před koncem přišel na řadu vítězný gól z hlavy Jana Trousila, byť s velkou dávkou štěstí – 2:0. Ale to je přesně to, co Karvinští potřebovali, protože v posledních zápasech jim štěstí v koncovce scházelo. A ještě nebyl konec.

Místo pohodového dohrání přišlo drama. Střídající Dominik Kraut podnikl výpad do domácí obrany a zamířil přesně – 2:1. Ve zbývajících třech minutách se již nic podstatného nestalo, a tak se Karvinští mohli po vítězství nad nebezpečným a kvalitním soupeře se stadionem rozloučit v dobré náladě. Příští domácí utkání proti Sokolovu bude sehráno už ve Sportovním centru Kovona v Karviné-Novém Městě.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jozef Weber: „Vítězství jsme už nutně potřebovali a podařilo se, i když silou vůle. Fotbalově jsme v první půli byli lepší než Zlín. Škoda, že jsme neproměnili další z řady šancí. Druhý poločas byl z naší strany ustrašený a utkání se vyrovnalo. Větší šance měli hosté, naštěstí jsme všechno přežili, až tedy na tu poslední. V té době jsme už vedli o dva góly, jinak by nás to mrzelo určitě mnohem víc. Gól Honzy Trousila byl klíčový. Radost z výhry po takřka měsíčním čekání je velká.“

Hostující trenér Martin Pulpit: „V Karviné jsme ztratili body. Rozhodla efektivita v zakončení, která tentokrát byla na straně domácího týmu. Ve druhé půle jsme zahodili tři nebo čtyři opravdu vyložené šance. Korigovali jsme až v samotném závěru, což je málo.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo