Generální partner
Světlý režim
16. říjen 2014

U19: Páteční dopolední lahůdka, přijede Sparta!

Karviná proti Spartě, ale také první proti třetímu! V pátek dorazí na Bažantnici pražská Sparta k dalšímu utkání nejvyšší dorostenecké soutěže. Očekává se kvalitní představení z obou stran.

Domácí tým vedený Romanem Westem a jeho kolegou Markem Bielanem bude hájit jednak domácí stoprocentní bilanci, ale rovněž první místo v tabulce, o které by nerad přišel. Hlavním konkurentem však není Sparta, nýbrž Příbram, která se v Jablonci představí až v sobotu.

Karvinští mají o zápas méně, ale o dva body více než Příbram, kam cestují příští týden. „Bude to velký zápas, na který se všichni moc těšíme. Máme signály, že by mělo přijít hodně lidí. Chtěli bychom je potěšit ofenzivním fotbalem a samozřejmě vítězstvím,“ burcuje trenér West a má pravdu. Na utkání se totiž chystá kromě pravidelných podporovatelů z řad rodičů a veřejnosti i několik tříd ZŠ Dělnická, se kterou klub úzce spolupracuje. Odhadem může dorazit klidně 100 žáků, kteří se po stránce fanouškovské na utkání svědomitě připravují. V akci by tak měly být bubny, tleskátka, transparenty atd.

Právě kvůli tak prestižním utkáním všichni fotbal hrají. Značka Sparta Praha je prostě zárukou kvality. „Věřím, že naši kluci předvedou nejlepší možný výkon. Někoho takový zápas vyhecuje na maximum, někdo bude třeba nervózní. To už pak bude práce nás trenérů, abychom kluky optimálně připravili,“ uvědomuje si Roman West.

Sparta patří každý rok ke špičce ve všech kategoriích. Letos je prozatím na třetím místě se ziskem 28 bodů za osm výher, čtyři remízy a dvě porážky. Sparťanské naděje připravuje trenér David Holoubek, který má v kádru minimálně čtyři reprezentanty, kteří čerstvě obdrželi pozvánku od kouče Pavla Malury na přípravné utkání národního celku U18 proti Skotsku. Konkrétně jde o Davida Březinu, Daniela Rajmona, Tomáš Wiesnera a Vojtěcha Čmelíka. Na domácí straně bude mezi náhradníky čekat na příležitost Oliver Putyera.

V minulé sezóně Karviná v Praze remizovala 3:3 a v domácím prostředí prohrála 0:3. Ráz zápasu určil první poločas, ve kterém domácí neproměnili řadu čistých gólových šancí a Sparta zkušeně ve druhé půli třemi brankami rozhodla. Utkání I. dorostenecké ligy MFK OKD Karviná U19 – AC Sparta Praha U19 se bude hrát v pátek 17. října od 11 hodin na Bažantnici. Hlavním rozhodčím zápasu bude pan Pavel Julínek.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905