Generální partner
Světlý režim
21. prosinec 2014

Radim Řezník: Halové turnaje mě bavily

Plzeňský a reprezentační obránce se objevil aspoň na skok v Karviné, kde strávil v žákovském týmu jednu sezónu na přelomu milénia. Nyní je Radim Řezník stabilním hráčem základní sestavy už několik let nejúspěšnějšího týmu v Česku a dokonce má za sebou i reprezentační start.

Radime, kdo vás oslovil s tím, abyste se objevil na turnaji pořádaném Městským fotbalovým klubem Karviná a předal poháry?

Ozval se mi pan trenér Gazda, s kterým se znám už strašně dlouho. Společně s panem Janouškem mě vedli v žácích Baníku. Ptal se mě, jestli mám čas. A protože trávím předvánoční a vánoční čas doma v Těrlicku, tak jsem dorazil. Viděl jsem pár zápasů a úroveň turnaje nebyla vůbec špatná. Někteří kluci jsou fakt šikovní.

Co vy a vzpomínky na takové turnaje?

Právě jsem se tady o tom bavil s Tanasem Papadopulosem (regionální manažer pro severní Moravu ze společnosti Sport Invest Group – pozn.) a vzpomínali jsme, jak se jezdilo do Třince, Bílovce, ale i na republikové turnaje. Osobně mě halové turnaje bavily.

Když zůstaneme u toho vzpomínání, tak vybavíte si svou jedinou sezónu tady v Karviné?

Ano, bylo to v žácích, tuším dvanáctce. Z Těrlicka si mě vytáhli trenéři Šiška se Špičkou, chodil jsem tady i do školy. Ale po roce přišla nabídka z Baníku a pokračoval jsem tam. Celý ten rok si velmi dobře vybavuji, měl jsem tady kamarády.

Od té doby se tady toho hodně změnilo. Jak se vám Kovona pozdává?

No, hřiště tady na Kovoně je otočené, je tady výborná umělka. Viděl jsem i Bažantnici, kde jsme trénovali. Myslím, že se tady toho pro fotbal dělá hodně a to je jen dobře. Určitě důležitým partnerem je společnost OKD. Ale opravdu celé vedení jde správným směrem i třeba co se týká mládežnických trenérů.

Sledujete vůbec výsledky Karviné, potažmo Fotbalovou národní ligu?

Když mám čas, tak se pochopitelně mrknu. Hodně sleduji hlavně FM, kde je hodně kluků z Baníku. Zajímá mě, jestli hrajou.

I Karviná má v kádru několik bývalých baníkovců. Richarda Vaňka, Václava Juřenu či na hostování v Hlučíně Martina Limanovského. Jste s někým z nich třeba v telefonickém kontaktu?

Musím přiznat, že ani ne. Už je to dávno, co jsem si vyměnil pár smsek s Vaňousem (Richard Vaněk – pozn.). Ale já vlastně pořádně nejsem v kontaktu ani s klukama, se kterými jsem v Baníku hrál před odchodem do Plzně. Občas jsme si napsali s Péťou Wojnarem, který tady v Karviné taky byl a vlastně ještě s Dominikem Krautem.



Pojďme k Plzni. Co říct k tomuto půlroku? Pro vás asi skvělý, ne?

Z osobního pohledu určitě. Dal jsem dokonce tři góly, což není u mě moc obvyklé a navíc jsem si zahrál za národní tým. Výborné! Z pohledu Plzně škoda vypadnutí s rumunskou Ploještí. Každý si řekne, že to je nějaký rumunský celek, ale mají tam výborné fotbalisty a peníze. Určitě to naše vyřazení nebyla žádná ostuda! Ale někdy to tak bývá, že hrajete lépe proti zvučnějšímu soupeři a vyřadíte jej a pak proti neznámému, který má třeba obdobnou kvalitu a vy vypadnete. Tohle se nám přesně stalo. Ale za poslední tři roky jsme hráli dvakrát Ligu mistrů a jednou Evropskou ligu. To je něco neskutečného. Tuto sezónu se můžeme koncentrovat jen na ligu.

A tu vedete o bod před Spartou, o čemž rozhodl váš gól v nastavení na půdě Jablonce. Je to jakási výhoda přes zimní pauzou?

Z psychologického hlediska asi ano, ale do konce ligy zbývá ještě 14 zápasů a to je hrozně moc. Bodů mohlo být více, ale některé zápasy nebyly úplně optimální – především ty venkovní. Doma je to v pohodě, protože tam máme podporu vyprodaného stadionu. Ale zkrat v Jihlavě po výhře nad Spartou fakt mrzí. Ale to se stane každému. Liga je vyrovnaná, což dokázal třeba Baník, když porazil Spartu.

Musím se ještě zeptat na obnovenou spolupráci s trenérem Koubkem, který vás vedl už v Baníku a během podzimu vystřídal Dušana Uhrina. Je pořád stejný pedant například na životosprávu?

Dá se říct (smích). Ale přišel do jiného mančaftu, který má jen ty nejvyšší cíle. A s tím souvisí i jeho nároky, které my hráči musíme dodržovat. Některým se to líbí samozřejmě méně, ale to se nedá nic dělat.

Vrátím se ještě k reprezentaci. Byl vás start proti USA pomyslnou třešničkou za osobními úspěchy?

Je to tak. Ani jsem nedoufal, že se na hřiště dostanu. Měl jsem z toho velkou radost a ten jeden start v nároďáku mi už nikdo nevezme (smích). Ale už jen to, že jsem v kabině s takovými borci jako Tomáš Rosický nebo Petr Čech a trénuji s nimi, je fakt skvělé. V repre je skvělá parta, známe se. Pro mě bude důležité podávat stále výborné výkony, abych se v reprezentaci udržel.

Jak a kde budete trávit Vánoce? Stihnete i nějakou dovolenou?

Na dovolené už jsem byl. S přítelkyní a se ségrou, jejím přítelem a jejich malou holčičkou jsme byli v Dominikánské republice. Bylo to bezva, krásně jsme si odpočinuli, jen desetihodinový let není nic pro mě. A Vánoce? Ty budu trávit, jako každý rok, doma u rodičů v Těrlicku.

Kdy začínáte se zimní přípravou?

Už v sobotu 3. ledna, což je trochu specifické, ale nic s tím nenaděláme.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905