Generální partner
Světlý režim
29. září 2009

Ficek pečetil výhru nad Ústím

Fotbalisté MFK OKD Karviná si oddechli. V neděli doma porazili lídra tabulky z Ústí nad Labem a nyní si přejí nějakou bodovou sérii, která by je vynesla do nejlepší třetiny tabulky.

Čisté konto proti lídrovi druhé ligy vrhá na Karvinou příznivý stín. Ačkoliv se museli obejít bez Radka Slončíka, který seděl jen na lavičce i stopera Jana Buryána, zvládli svěřenci trenéra Leoše Kalvody duel na výbornou. I když v první půli stoper Buryán na hřišti viditelně scházel.

„Mám natažené vazy v pravém koleni. Ve středu jedu za doktorem Hustákem do Petřvaldu, kde se poradíme, jak dál,“ informoval o svém zdravotním stavu kapitán týmu, toho času na marodce.

A jak se mu pozdával výkon jeho spoluhráčů v obraně? „Kluci už takhle párkrát hráli, třeba když jsem měl stopku za žluté karty. Jursa hraje pravého beka a Pepa Hoffmann se posune na stopera. Myslím, že to bylo bez větších problémů,“ rekapituloval Buryán.

Poté, co vsítili domácí vítězný gól Martinem Opicem, čekali na pojistku až do úplného konce. Do prázdné brány ji dal Ondřej Ficek, číhající před půlící čárou na odražený balon svých spoluhráčů. Jak svůj zásah viděl? „Hosté kopali přímák, ale kluci to odvrátili a já byl u balonu jako první. Nerad střílím zbrkle z první, navíc jsem to měl na levačku, takže jsem si balon raději potáhl a přehodil si ho na pravou nohu. Taky jsem se nechtěl ztrapnit,“ smál se po zápase štírek z Opavy, který si podle vlastních slov žádný tlak z nutnosti bodovat nepřipouštěl.

„Nevím jak kluci, ale já ho necítil. Sice nám scházeli dva klíčoví hráči, ale už jsme bez nich v minulosti hráli. Zápas jsme brali jako každý jiný. Jediný rozdíl byl v tom, že soupeř vede tabulku,“ pověděl po utkání Ficek.

Na utkání se Karvinští nijak speciálně ani nepřipravovali. „Věřili jsme v to, že soupeře porazíme. Loni se nám to povedlo dvakrát, dneska zase. Ale nic senzačního v tom nehledejte. Je to jen náhoda, že zrovna proti nim nám ty zápasy vycházejí,“ mínil maličký záložník Karviné.

Pak přišla na přetřes otázka proměňování šancí. „Asi je vidět, že nám chybí Radek Slončík. Nějaké šance si sice vytváříme, ale není jich tolik, a když už v nich jsme, tak je nedáváme. K tomu ale taky potřebujete i dost štěstí, které jsme měli třeba na jaře, kdy se nám opravdu hodně dařilo,“ podotkl Ficek.

Mohla by výhra 2:0 nad Ústím znamenat pro karvinské hráče psychickou vzpruhu? Zatím se totiž nedaří nastartovat byť jen malá minisérie zápasů, v nichž by Karviná pravidelně bodovala. „Je pravda, že to, co se nám dařilo na jaře, teď nepřichází. Nevíme čím to je. Jestli zaznamenáme nějakou sérii, to nám ukáže až zápas na Spartě, ale je fakt, že už by to nějakou šňůru chtělo,“ uznal záložník MFK OKD.

Navíc pro Karvinou nyní přichází období důležitých zápasů. Sparta B hraje dole, Vítkovice jakbysmet, prestižní zápas s Žižkovem vystřídá neméně prestižní derby s Opavou. „Ano, bude to náročná série. Ale nemyslím si, že jsou to nějací výjimeční soupeři. Snažíme se ke každému přistupovat úplně normálně. Snad jen Opava je pro mě osobně speciálnější záležitostí,“ připomněl Ficek své opavské kořeny a začátky v SFC. „Prostě budeme chtít každý zápas vyhrát,“ vyhlásil jasný cíl.

A třeba je to právě série zápasů, v nichž se Karviné bude dařit. „Možná. Je pravda, že když jednou vyhrajete a pak prohrajete, tak se motáte v nezáživném středu tabulky a nikoho to moc nezajímá. Musí se dařit, aby si vás někdo všimnul,“ zakončil.

O povedené sérii hovořil i nejlepší střelec Karviné – pětigólový Martin Opic. „Dneska jsme šli do utkání velmi odhodlaně, nezajímalo nás nic jiného než výhra. Naštěstí jsme dali branku, zatímco soupeř ne, i když šance tam určitě měl,“ hovořil Opic o tom, že výsledek 2:0 je pro jeho tým docela lichotivý. „Teď nás zajímá hlavně Sparta B, chtěli bychom na dnešní výsledek navázat a odstartovat nějakou bodovou sérii. Zatím se nám to nedaří, protože jednou vyhrajeme a vzápětí zase prohrajeme,“ dodal.

Mohla by výhra nad lídrem naladit karvinské fotbalisty na pohárový duel Ondrášovka Cupu proti ligovému Brnu? „Na to ještě nemyslíme, ale chceme Brno potrápit. Spíš mě mrzí dnešní návštěva, která byla na karvinské poměry trochu slabší. Přeci jen jsme hráli s prvním týmem tabulky,“ dotkl se zkušený forvard i tématu diváků, z nichž někteří možná nepřišli, protože si naivně mysleli, že se zápas nehraje.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo