Generální partner
Světlý režim
26. září 2009

Karviná chce být prvním pokořitelem Ústí

Na favoritovi a vedoucím týmu druhé fotbalové ligy si chtějí v neděli smlsnout fotbalisté MFK OKD Karviná.

Trenér domácích Leoš Kalvoda povede nedělní zápas již bez svého asistenta Vladimíra Skalby, který se přesunul k mládežnickým složkám. „Vláďa Skalba je profesionál a akceptoval to. A není ani vyloučeno, že se na jaře k áčku zase vrátí," vysvětlil manažer Karviné Petr Mašlej.

To ale hráče nemusí moc zajímat. Pro ně je důležité, aby po dvou venkovních prohrách urvali zase vítězství. Ne, že by potřebovali bodovat jako sůl, nicméně by to bylo přinejmenším vhodné. Sestupové místo je totiž vzdáleno tři body, čili jednu výhru.

„Nechtěl bych na hráče vytvářet zbytečný tlak. Tabulka dost zkresluje. Hodlám jim ale připomenout, že loni ve stejné pozici suverénně přehráli Čáslav, která tehdy také byla vedoucím týmem naší soutěže. Navíc na Ústí se nám v uplynulé sezoně dařilo, což by mohlo mít na mužstvo pozitivní vliv,“ míní Kalvoda.

Jeho svěřenci by si měli dát pozor na nebezpečného střelce Karlíka, autora většiny ústeckých gólů, jehož podporuje Veverka. „Především se ale musíme vrátit k našim poctivým výkonům, které jsme předvedli v utkáních proti Mostu a na Dukle,“ upozornil kouč Karviné, kterému v tomto týdnu přišli do mužstva tři noví hráči.

Rakušan Medjedovic se Kalvodovi na tréninku líbil, Řek Kabashi už méně. „Oba potřebují více času, budeme je ještě zkoušet,“ upřesnil Kavoda.

Jisté je, že do konce podzimu bude moci využít obránce Martina Suchého ze Slovenska, naposledy hostujícího v druholigovém nizozemském Apeldoornu. „Začne na lavičce, má lehčí zranění,“ informoval karvinský trenér.

Hosté z Ústí řeší nepříjemnosti. K dlouhodobě zraněnému Tomáši Kaňovi se v poslední době přidali i Milan Zachariáš, který má problémy se svalem, brankář Radek Porcal, který má přetrhané vazy v kontníku a nově také kapitán Lukáš Dvořák, kterého do postele poslala angína. „Je to nemilé, ale kádr máme dostatečně široký. Na každý post jsou dva vyrovnaní hráči,“ nenechává se vyvést z míry kouč Ústí Svatopluk Habanec.

Karviná se tím netrápí. „Jestli ti hráči budou opravdu chybět, tak máme aspoň o starost méně při standardkách. Podstatné to ale není. My se jako obvykle budeme soustředit na sebe a na svůj styl hry, který se budeme snažit vnutit soupeři. Hrajeme doma a chceme vyhrát,“ vyhlásil bojovně Kalvoda.

K dispozici už mu bude uzdravený Radek Slončík, který ve Vlašimi ve svém letošním prvním utkání hýřil nápady, ale všechny zůstaly nevyužity. „Musíme být produktivní v útoku, jinak to nemá cenu,“ zakončil Leoš Kalvoda.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo