Generální partner
Světlý režim
2. březen 2015

Jozef Weber: Také na jaře chceme bavit fotbalem

Kvalitní zimní příprava je minulostí a kvapem se blíží první ostrý zápas. Trenér Jozef Weber hodnotil 7 týdnů dlouhé přípravné období, vyjádřil se ke konkurenci a společně s celým týmem si přeje, aby na domácí utkání chodilo ještě víc lidí než na podzim.

Trenére, vaše hodnocení zimní přípravy?

Budu se opakovat, ale podmínky jsme měli výborné. Umělka, hala i tělocvična na špičkové úrovni. Přálo nám i počasí, nebyly žádné přívaly sněhu, takže všechno naplánované se nám podařilo splnit. Samozřejmě se nám nevyhnuly menší zdravotní komplikace, ale to tak bývá. Ale celkově jsem spokojený.

Odehráli jste 12 přípravných duelů, z toho většinu v domácím prostředí. Dle výsledků, které samozřejmě nejsou v přípravě tím hlavním, se to osvědčilo. Souhlasíte?

Ano. Kluci nemuseli nikam daleko cestovat a tím se ušetřilo dost sil. Ale musím také vypíchnout tu skutečnost, že tady máme výbornou umělou trávu a soupeři sem rádi jezdí. Ale nezavrhuji ani výjezd někam kousek za hranice. Pro změnu klimatu je toto ideální možnost.

Velmi dobře se v přípravných duelech jevili také dorostenci Puchel, Duda, Leibl a Pastornický, které jste pozval do přípravy. Jak hodnotíte jejich výkony během zimní přípravy?

Mám radost, že dorost je dobře připravený a mohli jsme je použít. Rozdíl mezi mužským a dorosteneckým fotbalem je hrozně velký, což si předpokládám i oni sami uvědomují. Všichni ale udělali velký kus práce. Erik Puchel si svými výkony řekl o místo v kádru a zůstane s námi. Jeho progres oproti podzimu byl viditelný, i co se týče směrem do obranné fáze. Ostatní také prokázali talent, dostali šanci v několika utkáních s týmy z nižších soutěží a určitě nezklamali.

Základní kádr z podzimu zůstal pohromadě. Jste spokojený?

Já bych řekl, že by měli být spokojení všichni, tedy i vedení klubu. Jednou z priorit, nás realizačního týmu, byla stabilizace kádru, protože v minulosti se tady protočila spousta hráčů. Důležité je klukům i ve chvílích, kdy se nedaří, věřit. I za to patří vedení klubu dík.

V neděli je na programu úvodní zápas v Kolíně. Máte už teď jasno o základní sestavě?

Musím přiznat, že pár okýnek se tam ještě najde. Ale tohle jsou příjemné starosti oproti podzimní části, kdy jsme hodněkrát váhali a nevěděli, koho zařadit do sestavy. Tyto starosti jsou momentálně pryč.

V generálce jste porazili 2:0 Třinec. Do posledního zápasu většinou trenéři pošlou sestavu, která by se měla o týden později objevit v mistrovském utkání. Vy jste to tam ale neudělal, že?

Neudělal, máte pravdu (úsměv). Chyběl nám Tarczal, který bojuje o základní sestavu, a také například Honza Trousil. Ale jak už jsem říkal po generálce. Velmi mě potěšili ostatní hráči a určitě je výhoda mít 15 hráčů, kteří mohou bez problémů zasáhnout do zápasu.

Šalamounsky jste to vyřešil i mezi brankáři. Oba odchytali shodně jeden poločas. Prozradíte, kdo se v Kolíně objeví na hřišti od první minuty?

Neprozradím (smích). On byl i výborný tah s angažováním Pavla Kamesche. Sedli si, je to ten správný tým a všichni včetně Martina Pastornického, který se od všech učí, jdou nahoru.

Sledoval jste během zimní pauzy i ostatní týmy?

Jasně, konkurenci je třeba sledovat. O Sigmě se asi moc bavit nemusíme, ale zaujalo mě Táborsko a Zlín.

Proč?

Táborsko podle mě velmi dobře investuje do týmu a já ho mám, a tvrdil jsem to už před sezónou, za černého koně celé soutěže. Jsou tam kluci, kteří mají nějaké zkušenosti z nejvyšší soutěže. Ten tým je dobře poskládaný. V přípravě velmi dobře šlapal i Zlín, kde to dal do kupy zřejmě Bob Páník. Z týmu vyzařuje sebevědomí. Ale v první řadě se soustředíme na sebe.

A na závěr tradiční otázka na cíle před jarní částí?

Také na jaře bychom chtěli předvádět kvalitní fotbal, který se bude lidem líbit. Nadstavbový úkol je pak hrát úplně nahoře, aby si lidé na Kovonu našli cestu ještě ve větší míře. Ale je to o nás, musíme mít výsledky. Myslím si, že i na přípravné duely chodilo dost lidí a celkově odezva na předvedenou hru byla víc než příjemná.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo