Generální partner
Světlý režim
19. duben 2015

Hornické derby skončilo nerozhodně 1:1

Karvinští byli hodně blízko třem bodům, ale nakonec mají pouze jeden. Skóre otevřel Fiala, ale v předposlední minutě vyrovnal Přeučil.
Baník Sokolov
neděle 19.4.2015
1:1
(0:1)

Diváci: 681
MFK Karviná
Belaň – Blažek, Vondráček, Hofmann, Urma – Čada, Machek – Pouček (78. Šamánek), Kratochvíl (54. Dvořák II.), Kosak (64. Vaněček) – Přeučil.
Lipčák – Růžička, Kubista, Jovanovič, Eismann – Daníček, Hatok – Fiala (90. Tarczal), Juřena (90. Duda), Puchel (68. Knötig) – Urgela.
Branky: 89. Přeučil - 7. Fiala
ŽK: Kosak, Urma, Machek - Juřena, Kubista, Hatok
Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Urban

Komentář

Karvinští nastoupili k utkání na západě Čech v naprosto totožné sestavě, ve které se představili v domácím utkání s Vlašimí. Tento tah trenéru Weberovi dokonale vyšel. Hned po sedmi minutách se jásalo - na kolmici za obranu Sokolova si naběhl Matěj Fiala a vstřelil svůj druhý gól v sezóně.

Vedoucí branka vlila hostům z Karviné elán do žil a nadále byli aktivnější. Ve 22. minutě mohl zvýšit Václav Juřena, jenže skluzem se mu nepodařilo dostat míč do sítě. Na hřišti bylo patrné, kdo vede a je tím pádem ve větší pohodě. S blížícím se závěrem první půle se však aktivita domácích zvyšovala a začali nepříjemně kousat. Důkazem toho bylo přiťuknutí domácího kapitána Čady spoluhráči Kosakovi, který bombou orazítkoval břevno, a za tři minuty nedokázali ani Pouček s Kratochvílem dopravit míč do sítě.

Ve druhé půli mohl přidat pojistku na zadní tyči číhající Puchel, ale stejně jako v Pardubicích nebo doma s Vlašimí, selhal. Domácí tým se snažil s výsledkem něco udělat, ale karvinská obrana v čele s brankářem Martinem Lipčákem v pohodě odolávala. Jenže jen do 89. minuty. To přišel faul Jána Hatoka, za který si vysloužil od sudího Pechance žlutý kartónek. K následnému přímému kopu se postavil Vojtěch Přeučil a s nechtěnou tečí Václava Juřeny dostal míč do sítě za bezmocného Lipčáka. Pro domácí obrovská radost, pro hosty velké zklamání!

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Daniel Šmejkal: „Bod je asi zasloužený. Karviné pomohl brzký gól a opticky to vypadalo, že je na tom lépe. Ale zápas byl stále otevřený a nakonec se k nám přiklonilo v závěru štěstí.“

Hostující trenér Jozef Weber: „Jsme velmi zklamaní, protože jsme měli na to, abychom v Sokolově vyhráli. Jenže na konci přišel zbytečný faul a domácí jej potrestali. Jinak jsme odehráli dobrý zápas v obranné fázi a vlastně se nám dařilo mít vývoj utkání pod kontrolou. Chtělo to jen přidat druhý gól, který by zápas definitivně rozhodl. Šance jsme na to měli.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo